Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Temat: Jakie koła na zimę do 159ti 2,4 Q4

Użytkownik Świeżak Avatar julowalker
    Mieszka w
    Strzelce Opolskie
    Auto
    Alfa 159 SW Ti , Stelvio 2.0 Q4, Giulia Ti Q4

Domyślnie

Cytat Napisał coachu Zobacz post
    Pewnie, że nie m a hardcoru, dobra opona pociągnie auto czy będzie 17,18 czy 19.
    Szkoda sobie psuć wyglądu 159 czymś takim jak felga 16-calowa.
    Bardziej tu chodzi o szerokość niż wielkość felgi. 255 na zimę ...

superglide
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał BURATINO Zobacz post
    A ja z racji tego ze raczej po Alasce sie nie przeemieszczam zafundowalem sobie do mojego pojazda ...19,255,35 -oczywiscie zimowki
    Buratino, napisz, czy masz jakieś problemy związane z szerokością, nic nie ociera?

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Tak jak juz wspomnialem nie przemieszczam sie po Alasce,tylko po jednych z najlepszych drog w Europie.Nadto w kraju gdzie zima raczej nie zaskakuje drogowcow
    Zanim zamontowalem te kolka,nastapil montaz rozporek kielichow-przod.tylOpony to Dunlop SP WINTER SPORT,run flaty.Pompowane Azotem.Brakuje mi niestety jeszcze dowazenia kol.Niestety w Q4 jest to niemozliwe

---------- Post added at 12:45 ---------- Previous post was at 12:42 ----------

Z czym sie zgodze to z przeswitem jest lekko mowiac problematyczny.Lecz tu wspomoze mnie kolega Twardy z ktorym jestem jakby po slowie.Wyrzuce standartowa oslone silnika,a na jej miejsce pojdzie dedykowana-metalowa
    W kazdym badz razie auto prowadzi sie swietnie,niedawno mialem kilka akcji zwiazanych z aqaplaningiem-Alfa idzie niczym motorowka

---------- Post added at 12:50 ---------- Previous post was at 12:45 ----------

I zgodze sie rowniez z kolega-Superglide,Do montazu takich rozmiarow potrzebny jest odpowiedni sprzet.U mnie zakladali we trzech kazda oponeNiestety lotry pocharatali mi fele.Trudno-czego nie robi sie dal Alfy zeby byla -piekna
    Nadto najprawdopodobniej w przyszlym roku,kola pojda do firmy zajmujacej sie hydrografika i bede je robil-na Carbon

---------- Post added at 12:52 ---------- Previous post was at 12:50 ----------

Niestety minusem jest przemieszczanie sie po Polsce-nasze drogi-rowna sie -predkosc patrolowa,no ale ma to rowniez swoje plusy.Wszyscy moga sie dokladnie przyjzec Alfie

---------- Post added at 13:13 ---------- Previous post was at 12:52 ----------

A jak wszystko dobrze sie ulozy,to na przyszy sezon Alfa otrzyma 20-widzialem takie cudo na zywo-KOZAK

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Buratino nie przejmuj sie dobry POMIDOR(Powolny Objazd Miasta i Dookoła Rynku) nie jest zly.Wrzucilbys jakies fotki to bysmy sie tez trochce popatrzyli.

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Przymiarka do sesji fotograficznej powoli sie klaruje.Sa rozne koncepcje i tak-
    1.Plener-Las
    2.Myjnia i to chyba efektowniejsze rozwiazanie.Tylko musze oglosic casting dla pan....piana,bikini itd

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

uuuuuuuu to czekamy tym bardziej na ta sesje na forum

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jarek72
    Mieszka w
    Podkarpacie
    Auto
    Alfa 159 SW 2.4 Q4 210KM+wirus

Domyślnie

Witam. Ja mam założone 225/55/17 Matador Nordicca. Zrobiłem na nich ponad 3tyś km, i opony sprawują się bez zarzutu a i cena przystępna. Pozdrawiam i wesołych Świąt życzę wszystkim.

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

225/50/17 + opony Primacy Alpin z doswiadczenia to b dobra opcja na zime, w kraju gdzie drogowcy bywaja zaskakiwani

boober
    Gość

Domyślnie

A jaki zestaw polecacie do 2.4 z napędem na jedną oś? Aktualnie jest 19'' felga, wolałbym 17 na zimę. Miasto jest dość dziurawe...

BURATINO
    Gość

Domyślnie

W 2.4 z napedem na jadna os...225,50,17.Ja mialem u siebie 235,40,18