Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Temat: ALFA ROMEO 166 z allegro 3 litrowy motor PROSZE O POMOC PILNE!!!

danielewl35
    Gość

Domyślnie ALFA ROMEO 166 z allegro 3 litrowy motor PROSZE O POMOC PILNE!!!

Witam serdecznie potrzebuje rad moze ktoś był widział i oglądał ją mianowicie interesuje mnie alfa z allegro wiecie cos na temat tego modelu?? Prosze o porady

http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-kam...C22181644.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

Powiem tak - napewno nie ma tyle przebiegu ile pisze sprzedający.. Nie widać jeszcze boku fotela a już po reszcie widać że wytarte/zużyte, a przy takich przebiegach te skóry się tak nie zużywają. Pomijając to że auto jest stuknięte i tak naprawdę to połowa auta nadaje się do malowania to za te pieniądze będzie to pewnie worek bez dna.. Więc jeżeli chcesz ją kupić to szykuj kolejne 10 tys. zł na naprawy tak lekko...

danielewl35
    Gość

Domyślnie

Z przebiegiem sie pogodziłem malowanie kosztuje mnie 750zł(znajoma lakiernia bez zadnej lipy wszystko na tip top) Ciekawi mnie sprawa pompy. Jeżeli siadla mógł sie zagotowac a co za tym idzie h.. strzelic motor czytaj głowice. no i pozostaje temat zawieszenia w jakim jest stanie. Pozrawim

Użytkownik Znawca Avatar salatin
    Mieszka w
    ALBA
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 Q2 2003,Giulia 2.9 V6 Bi Turbo.155 2.0 16V 97.

Domyślnie

6 tys zlotych to kosztuje wydech do tego auta + amortyzatory +rozrzad do zrobienia, tak wiec sam mozesz sobie wyobrazic co to za sztuka moze byc a nie wspomne o innych sprawach jak zawieszenie uklad napedowy itd nie licz ze ktos ci sprzeda dobra 166 za 6 tys zl dokladka min 10tys
    Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
    166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.

155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
    164 3.0 V6 12v- Byla
    155 1.7 TS- Byla
    159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
    Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
    https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Mnie ciekawi czym kieruja sie ludzie szukajacy niesamowitych okazji... Przeciez zycie masz jedno a nie trzeba geniusza zeby sie domyslic iz jak auto jest tanie to na 100% bylo kombinowane i wrazie wypadku moze sie rozleciec na kawalki, wlasciciel przez swoje skapstwo moze zginac. Reasumujac za 6000 szukaj fiata punto nie alfa romeo... Jesli zalezy ci na alfie 166 szykuj conajmniej 14 tys i uzbroj sie w cierpliwosc. Pozdrawiam.

danielewl35
    Gość

Domyślnie

Oglądałem modele za 16 i takie po 10tysięcy egzemplarza za 6 tys jeszcze nie zaliczyłem. Suma sumarum cena jest niska aczkolwiek samochód jest uszkodzony przez co wartość jego spadła. Na dodatek malowanie w tym przypadku wymaga bardzo dobrego speca ze względu na specyfike lakieru.

Rentgen
    Gość

Domyślnie

.....jak dla mnie - zwłoki

Pozdrawiam
    -Rentgen-

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

kolejny szrot, na ostatniej fotce widac ze lampy i nerki ledwo sie trzymają kupy ogólnie kupa a i ciekawe jak zrobisz ten "kameleon"

danielewl35
    Gość

Domyślnie

Czytając wasze opinie odnosze dziwne wrazęnie mianowicie moge śmiało stwierdzić iż wasza opinia jest identyczna jak w przypadku osoby trzeciej pytając ją o opinie przed kupieniem którego kolwiek modelu z rodziny alfy..... "nie kupuj alfy bo to dziadostwo i złom wiecznie sypiący sie".....

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Nie rozumiesz... odpisuja ci osoby ktore maja albo mialy taki samochod a co za tym idzie maja wiedze dotyczaca tych aut. Za te pieniadze nie kupisz sprawnego samochodu a do tego ktory znalazles trzeba bedzie dolozyc z 10 tys zl zeby jakotako dalo sie tym przemieszczac. Dlatego 10 tys ze czesci do alfy 166 sa drogie i niekotre z nich dostepne tylko w aso. Ponadto znalazles auto w kolorze ktory dobrac jest niesamowicie i nawet jesli sie to uda lakiernikowi to zaplacisz za to tez owiele wiecej niz to wszystko warte. Jednym slowem. Lepiej szukac czegos w normlanych pieniadzach i dolozyc troszke niz kupic totalne padlo dolozyc majatek i dalej nie miec pewnosci czy nie jest skladane z 2... Tak jak powiedzialem wczesniej... alfy tanieja niemilosiernie ale 166 za 6000zl? toz to cena fiata punto z tych rocznikow czy nawet bardzo zadbanego seicento (rok temu sprzedalem seicento z 2000 roku za 7500zl). No ale jak chcesz wiecej robic przy aucie niz jezdzic to kupuj choc tak jak powiedzial rentgen to sa zwloki samochodu. Tak na marginesie zerknij ile kosztuje zadbana alfa 166 w niemczech...