Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Temat: rok produkcji a kilometry przejechane

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

a ja mam w kolekcji fiata 125p z 71r z przebiegiem 43 tys i tez znam cala historie da sie:> a moja 75 jest 88 r a kupowałem ją w 2007 r miała 114 tys i była brana z dokumentacją przeglądów.
    Ostatnio edytowane przez amigas ; 24-12-2011 o 10:22
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    No ok, ale ja mówiłem o pierwszym właścicielu który kupuje auto w salonie. Przy kupnie naszego auta w salonie (mamy podobne roczniki) wersja w dieslu była sporo droższa od benzyniaka, i sądzisz że ktoś specjalnie by dopłacił kilka-kilkanaście tysięcy tylko za to żeby mieć JTD? No może mógł być uprzedzony do TSa lub coś w tym stylu ale wątpię że są AŻ tacy bogacze że idąc do salonu biorą pierwszą lepszą wersję silnikową nie zastanawiając się ile będą przejeżdżać i czy rzeczywiście droższy w zakupie diesel się zwróci.

Przy zakupie auta używanego praktycznie ta granica się zaciera bo możemy albo kupić zajechanego diesla kilka tysięcy taniej, albo wypicowaną wychuchaną benzynę kilka tysięcy drożej od rynkowej i tutaj kwestia opłacalności względem przebiegu się zaciera. Ludzie bardziej patrzą na spalanie w autach używanych, zobaczą że diesel mniej pali niż np. 2.0 PB to wolą dłużej poszukać 1.9 JTD bądź wydać trochę drożej wiedząc że to się zwróci.

Na własnym przykładzie mogę powiedzieć tyle że jeżdżę te minimalne przebiegi żeby diesel się opłacał (20k km) niemniej kupowałem go głównie ze względu na elastyczność przy niskim spalaniu, także to też było moje widzimisię bo jednak na upartego ktoś benzyniakiem mógł ponosić podobne koszty eksploatacji jak i ja przy tych przebiegach (powtórzę: jak jeszcze paliwa były w normalnych cenach). A przy przebiegach bliżej 30k km to już raczej diesel był nie do pobicia..
    Dokładnie. Więc argumentowanie, bo 'ja kupiłem jottedeka i jeżdżę 10kkm rocznie i się da' to bzdura. Nowy diesel to przeciętnie kilka do kilkunastu (albo i więcej) tysięcy złotych różnicy, i żeby taka cena zakupu się zwróciła (ekonomicznie), trzeba by było dużo jeździć. Pomijając już droższy serwis. W moim domu jest skoda superb z 2005 roku, 1.8 turbo benzyna. Przebieg niecałe 80000km, tata jeździ nim tylko po zakupy i kilka razy pojedzie gdzieś w Polskę, żeby coś załatwić.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Cytat Napisał bimsky Zobacz post
    Dokładnie. Więc argumentowanie, bo 'ja kupiłem jottedeka i jeżdżę 10kkm rocznie i się da' to bzdura. Nowy diesel to przeciętnie kilka do kilkunastu (albo i więcej) tysięcy złotych różnicy, i żeby taka cena zakupu się zwróciła (ekonomicznie), trzeba by było dużo jeździć. Pomijając już droższy serwis. W moim domu jest skoda superb z 2005 roku, 1.8 turbo benzyna. Przebieg niecałe 80000km, tata jeździ nim tylko po zakupy i kilka razy pojedzie gdzieś w Polskę, żeby coś załatwić.
    Dlaczego bzdura ? Ja mam JTD i robie okolo 10 kkm rocznie w porywach 15 kkm. Czy kazdy kto robi male przebiegi ( okolo 10 kkm rocznie ) musi miec benzyne pod maska?

Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał sebawroc Zobacz post
    Dlaczego bzdura ? Ja mam JTD i robie okolo 10 kkm rocznie w porywach 15 kkm. Czy kazdy kto robi male przebiegi ( okolo 10 kkm rocznie ) musi miec benzyne pod maska?
    Czytaj ze zrozumieniem, proszę.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

No przeczytalem:

Cytat Napisał bimsky Zobacz post
    Więc argumentowanie, bo 'ja kupiłem jottedeka i jeżdżę 10kkm rocznie i się da' to bzdura
    wiec ponawiam pytanie:

Chyba ze masz cos innego na mysli ...

Mam ,,klekota" bo lubie

Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

No przeczytalem:

wiec ponawiam pytanie:

Chyba ze masz cos innego na mysli ...

Mam ,,klekota" bo lubie
    Przeczytaj całość, razem z cytatem w moim poście, jeszcze raz. I tyle razy, aż wyłapiesz sens mojej wypowiedzi. CAŁEJ.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Przeczytaj moją wypowiedź, najbliżej ją widzisz w cytacie Bimskiego .

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Jedno co jest pewne to to ze w zaleznosci od tego gdzie sie kupuje,rozne sa przebiegiSa auta ktore kreca sie tylko wokol komina ale i sa nieco inne....dla przykladu-wlasnego
    Alfa Romeo 156 2.0 Ts-w ciagu 2,5 roku przejechalem-158 tys
    Alfa Romeo 156 1.9 JTDm-w ciagu 10 miesiecy-60-tys
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm-2 miesiace-10 tys.

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

Jest też jakiś % ludzi którzy kupują auto po to żeby mieć. Nie robią dużo km i pewnie daliby rade żyć nawet bez auta, bo prace mają za płotem kościół naprzecwiko a supermarket za własnym domem. ALE takich właścicieli aut jest małooo. Ja osobiście znam parę takich osób. Fakt nie diesela a w benzynie auta mają.
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Ogier Avatar norek
    Mieszka w
    Oława
    Auto
    alfa romeo 156 sw 2.0 jts , alfa romeo 145 boxer 1.6

Domyślnie

witam posiadam alfe 145 rok 1995 i przebieg to 160000km ( jestem pierwszym właścicielem) więc jest możliwy niski przebieg. ja robie rocznie z wakacjami 7000.