Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: obejrzana 147-ka

Użytkownik Embrion
    Auto
    Fiat Punto II FL 2005

Domyślnie obejrzana 147-ka

Jestem tutaj nowy. Oglądam w necie Alfy 147 i co sądzicie o tym aucie http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-6...C22102233.html
    Będę wdzięczny za uwagi.

Użytkownik Romeo Avatar krycho91
    Mieszka w
    Radzyń Podlaski
    Auto
    164 T.S

Domyślnie

nie wierz w przebieg. te turbo rury też niczego sobie.
    Ze 164 trudno się wyleczyć

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Rury są imponujące Szczególnie, jak na 1.6 z LPG

Ciężko coś sensownego powiedzieć o samochodzie patrząc jedynie na zdjęcia, w dodatku takie kiepskie.

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

jest srebrny i to alfa 147 tak wynika z fotek a co wiecej to niestety trzeba sie przejchać tak jak ja pisałem w jednym z postów jak pojechałem po igłe a wycieczke skończyłem na komisariacie ...

Użytkownik Ogier Avatar marekshino
    Mieszka w
    Czeladź
    Auto
    147 Q2

Domyślnie

Na oko niezła, przebieg mało prawdopodobny (jeszcze z LPG) trzeba go zweryfikować. Rozumiem, że w tej cenie te oponki letnie na alufelgach dorzuca. Na pewno warta pojechania i obejrzenia. Cena jeszcze do zbicia trochę.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa 147 1.6 T-Spark 2001 Distinctive

Domyślnie

Widać że była bita w przód od strony kierowcy, patrząc po spasowaniu błotnika z maską.
    Ale nie piszę tego by cię zniechęcić tylko byś zwrócił na to uwagę przy zakupie.

Użytkownik Znawca Avatar czesany
    Mieszka w
    Maziarnia k. Niska, Momoty Górne
    Auto
    Była AR 156SW 1.8, jest 159 SW 1,9

Domyślnie

Zdaje sie, że tam siedzi zwykła podciśneiniowa instalka LPG zamiast sekwencji. Trochę szkoda.
    Jezeli tak jest to silnik może byc przydławiony, żeby mniej palił.
    Ale Rozrabia
    156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
    Blue cosmo

Użytkownik Embrion
    Auto
    Fiat Punto II FL 2005

Domyślnie

Dzięki Wszystkim za odpowiedzi. Byłem obejrzeć auto, ale nie ma go chwilowo, bo szef komisu nim jeździ...Ale współwłaściciel sam powiedział, że auto miało przygody blacharskie i jest w gorszym stanie niż 147-ka stojąca obok, 2001 1.6 benz 126kkm chyba ma za 11500 zł. Wsiadłem,odpaliłem, obejrzałem choć już ciemno po 16ej było. Pierwsze kroki postawione, ja już dawno a Żona dziś definitywnie się przekonała do Alfy . Teraz tylko sprzedać Punciaka i szukać czegoś krajowego w benzynie, najlepiej z woj. sląskiego. A tak a propos, gdyby ktoś słyszał o chętnym na Punto II FL 2005 to dajcie znać. Będę bardzo wdzięczny.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Fiat Punto II FL 2005

Domyślnie

Obejrzałem bo wreszcie była w komisie, niestety budka pana sprzedawcy była zamknięta. Auto z zewn. prezentuje się nawet ładnie, brak jednego szczebelka na grillu a w miejscu domniemanego uderzenia od strony kierowcy, na rancie nadkola jest mały odprysk lakieru (wielkości około połowy główki pinezki) i jest tam plamka rdzy. Boki i tył wg. mnie są ok. Martwi mnie podejrzenie o tej instalce gazowej...jak to poznać,że nie ma sekwencji? Czy jest ktoś z Forum z okolicy Sosnowca i ma ochotę pojechać ze mną obejrzeć?

Użytkownik Znawca Avatar czesany
    Mieszka w
    Maziarnia k. Niska, Momoty Górne
    Auto
    Była AR 156SW 1.8, jest 159 SW 1,9

Domyślnie

Zęby sprawdzić jaka to instalacja trzeba zajrzeć pod maskę. Chociaż włącznik od gazu wsakzuje na to, z eto jest zwykła instalacja. Pod maska powinno byc widać wtryski i parownik. Jak coś to zrób zdjęcie silnika przy podniesionej masce. Zobacz też gdzie ma wlew gazu. Byłoby fajnie gdyby był przy wlewie benzyny pod klapką
    Obejrzyj dobrze podłogę. Szczególnie na łączeniach z progami i przy mocowaniach foteli.
    Ale Rozrabia
    156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
    Blue cosmo