ja mialem 144 tys jak wymienialem rozrzad i Tomek i tak mi mowil ze jeszcze z 20 tys bym na nim pojezdzil(zalozyl mi tylko nowy pasek jak regenerowal kolektor).Dla spokoju wymienilem caly rozrzad.
ja mialem 144 tys jak wymienialem rozrzad i Tomek i tak mi mowil ze jeszcze z 20 tys bym na nim pojezdzil(zalozyl mi tylko nowy pasek jak regenerowal kolektor).Dla spokoju wymienilem caly rozrzad.
Chyba jak założysz takie ze złota. 700 PLN starcza na wahacze i robociznę. No i też trzeba mieć pecha, żeby w aucie importowanym z zachodu mieć te wahacze wybite.
---------- Post added at 19:08 ---------- Previous post was at 19:06 ----------
Dziwne masz doświadczenia - serio. Mam wgląd w masę informacji serwisowych, dotyczących przeglądów JTDm-ów. Wymiana rozrządu pomiędzy 120 a 150 tysięcy kilometrów to jest zupełnie normalna rzecz. Nie słyszałem jeszcze o pękniętym pasku w tym silniku. Chyba, że ktoś kupił JTDm-a z przebiegiem licznikowym zgoła odmiennym od rzeczywistego i dojeżdżając do 120 tysięcy kilometrów miał realnie 180 tysięcy przebiegu na pasku.
Ostatnio edytowane przez Tomek_KRK ; 28-12-2011 o 19:10
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
sam pasek mi zmienil jak regenerowal kolektor...za tydzien wymienilem caly rozrzad z pompa wody.Czytaj uwazniej
tak mi Tomek mowil...niech mnie poprawi jak cos zle napisalem.Z tego co mowil przy zrzuconej listwie od kolektora i jego regeneracji nalezy zalozyc nowy pasek rozrzadu
Słuszna uwaga majster ... Takie są zalecenia w masie materiałów serwisowych dotyczących JTD? Wymiana samego paska ? Gratuluje...
Moje doświadczenia wynikają z kilku lat prowadzenia specjalistycznego serwisu samochodów włoskich (znanego głównie w środowisku Lancii) i setek tysięcy kilometrów nakręconych wszelkiej maści makaronem. Nie zajmuje się juz serwisem więc moja wiedza podlega "erozii" ale póki co mam jeszcze odrobinę zielonego pojęcia.
Ostatnio edytowane przez DamianS ; 28-12-2011 o 19:46
Koledzy nie straszcie tak mam 143tyś/km realnego przebiegu i właśnie zamierzam zmienić kompletny rozrząd ale dopiero po nowym roku mam nadzieję że do tej pory nic się pozdrowienia........
Dziękuję wszystkim za szybką odpowiedź. W szczególności Tobie Tomku.
Rozumiem, że kupując od Ciebie autko mogę liczyć na porządny przegląd i "zrobienie" wszystkiego co będzie wymagać uwagi na daną chwilę?
Przywiozłem auto z Belgii z przebiegiem 142k km z niezmienionym rozrządem. Zrobiłem to na miejscu w ramach pakietu startowego.