Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: BRC Light zmiana temperatury i czasu przełanczania na lpg?

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

Odpalenie z rana, odczekanie 10 sek i ruszenie, utrzymywanie obrotow w okolicy 2.5 tys na 3 biegu, temperatura na zewnątrz 0st. po ok 2,0 - 2,2 km przeączenie na gaz nieodczuwalne w pracy silnika, temp. ustawiona na 30st. i wszystko ok.

Użytkownik Świeżak Avatar Walsh 156
    Auto
    AR 156 2.5 V6 24v 190KM sport pack

Domyślnie

To ja musze niestety dlugo poczekac aż zalaczy sie instalacja ... u mnie nawet nie ma opcji zebym ruszyl po 10 sek wtedy musialbym zrobic z 10 km chyba zeby zalaczylo sie lpg , zastanawiam sie czy pojechac do gazownika i zmeinic temp na minimalna 30 stopni czy kupic jakis pokrowiec na reduktor ... podobno skraca czas przelaczenia na lpg o jakeis 30 % ,ale nie wiem czy podczas mrozow - 10 i - 20 ma to jakiś sens. Uzywal ktos takiego pokrowca kiedys ??. Czy to pic na wode fotomontaz ? . Przy obecnych temperaturach musze przejechac ok 4 , 5 km minimum aby zalaczyla sie instlacja lpg.

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

Osłona reduktora to dobra sprawa bo jesli jest zamontowany blisko przodu auta to podczas jazdy chlodzony jest powietrzem i dlugo sie nagrzewa a tym samym pózniej przełącza na lpg, wiec napewno to Ci pomoże. Na próbę możesz sobie osłonić jakąś tekturką i zobaczysz różnice.

Użytkownik Świeżak Avatar Walsh 156
    Auto
    AR 156 2.5 V6 24v 190KM sport pack

Domyślnie

No mialem pomysl zeby go owinac jakas folia czy materialem chociaz na probe ale jakos marnie mi sie to widziało ... Ale z ciekawosci sprobuje cos wyrzezbic niebawem

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 164 Super 3,0 V6 24v

Domyślnie

Do wykonania osłony reduktora zastosowałem plexi ,bardzo fajny materiał przy pomocy opalarki daje się świetnie formować.Po wykonaniu osłony zdecydowanie szybciej przełącza się na gaz.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Strzelce Krajeńskie/Kruszwica
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd

Domyślnie

ocieplenie reduktora ma sens szybciej się nagrzewa gdyż zdecydowanie mniej ciepła do otoczenia oddaje co za tym idzie szybciej się rozgrzewa i niższej temperatury płynu trzeba do rozgrzana parownika i czujnika temperatury
    w zeszłym roku miałem powiedzmy 3/4 parownika owiniętego jakąś watą do ocieplania i efekt był zauważalny na plus oczywiście

tarantula
    Gość

Smile

Cytat Napisał zieluch111 Zobacz post
    ocieplenie reduktora ma sens szybciej się nagrzewa gdyż zdecydowanie mniej ciepła do otoczenia oddaje co za tym idzie szybciej się rozgrzewa i niższej temperatury płynu trzeba do rozgrzana parownika i czujnika temperatury
    w zeszłym roku miałem powiedzmy 3/4 parownika owiniętego jakąś watą do ocieplania i efekt był zauważalny na plus oczywiście
    a muszę spróbować z tym owinięciem