czy orientuje sie czy w 159 byl montowany system zastepujacy pilota bram garazowycg itp.chodzi mi oczywiscie o seryjny montaz.pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz
czy orientuje sie czy w 159 byl montowany system zastepujacy pilota bram garazowycg itp.chodzi mi oczywiscie o seryjny montaz.pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz
był:HOMELINK
(dla wersji/rynków,
gdzie przewidziano)
OPIS
HomeLink jest systemem na stałe zainstalowanym
w samochodzie, który pozwala
sterować maksymalnie trzema
różnymi urządzeniami: otwierać bramę
garażu lub bramę w ogrodzeniu, włączać
wyłączać instalację oświetleniową
i aktywować / dezaktywować system
alarmowy zainstalowany w domu i lub
biurze.
A w którym miejscu był montowany. Ma ktoś może zdjęcia?
Sterowanie tym systemem montowane jest w osłonie przeciwsłonecznej kierowcy"daszek p.słoneczny"(nad zawiasem po stronie dostepnej w pozycji złożonej daszku".Składa się z trzech przycisków i jednej diody. ) .Instrukcja obsługi str 89 do 92
Chyba znalazłem najwygodniejsze rozwiązanie problemu otwierania bramy. Korzystał ktoś może z pilota do gniazda zapalniczki Hormann HSZ 2?
Hormann HSZ 2
to moze takie cos
"RC-85 Pilot mechaniczny stosowany w samochodach
Umożliwia zdalne sterowanie automatyką domową z wnętrza samochodu. Dzięki temu możemy np. otworzyć bramę garażową dwukrotnym mrugnięciem świateł"
http://www.jablotronalarms.pl/compon...id=182&icid=42
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
ciekawe jak zgodność z częstotliwościami i zmiennym kodowaniem wbudowanych pilotów. Ja pilot do bramy wsadziłem w osłonę przeciwsłoneczną i git.