Mozna wiedziec jaki koszt takiej naprawy?
Mozna wiedziec jaki koszt takiej naprawy?
U mnie wyszło 8 kzł netto.
Dzięki za wszystkie sugestie, ta ostatnia (8kzł) zmobilizowała mnie do jeszcze jednej próby... zalałem statycznie 5l. oleju w pełni syntetycznego i jest poprawa. Błąd dotąd natrętny co 10-20 km. przestał sie pojawiać. Wczoraj na trasie 600 km. nie zapalił sie wcale. Wniosek; przy wymianie uszczelniacza półosi zalali mi niewłaściwy olej. Teraz wymienię dynamicznie resztę oleju i ewentualnie potwierdzę skuteczność. Pozdrawiam wszystkich.
ja polcam motula dexron III ,wchodzi plus minus 4 litry
Potwierdzam pozbycie się problemu z błędem skrzyni. Jeszcze raz opiszę objawy: lampka zapalała się, wchodziła w tryb awaryjny przy przełączaniu biegu w czasie jazdy z prędkością ok 80-100 km/godz, czyli kiedy automat załączał piąty bieg. Na początku było to sporadycznie, w miarę zużycia oleju - coraz częściej, ale zawsze na 5. Błąd 0741 odczytałem dopiero po przerobieniu swojej wtyczki diagnostycznej. Przedtem nie udało się to nawet na egzaminerze w ASO. Wniosek: skrzynia AISIN AW 55-50SN jest bardzo wrażliwa na rodzaj oleju. Trzeba stosować wyłącznie syntetyk. Po wymianie płynu - samochód znowu sprawny, jestem cały szczęśliwy:-))