Zobacz wyniki ankiety: Głosuję na zdjęcie numer:

Głosujących
364. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1.

105 28.85%
  • 2.

75 20.60%
  • 3.

22 6.04%
  • 4.

10 2.75%
  • 5.

69 18.96%
  • 6.

7 1.92%
  • 7.

3 0.82%
  • 8.

4 1.10%
  • 9.

46 12.64%
  • 10.

1 0.27%
  • 11.

7 1.92%
  • 12.

2 0.55%
  • 13.

6 1.65%
  • 14.

5 1.37%
  • 15.

1 0.27%
  • 16.

1 0.27%
  • 17.

0 0%
  • 18.

0 0%
Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 119

Temat: Zdjęcie miesiąca - grudzień

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał saroo Zobacz post
    Śmiem twierdzić że nie ma tam ani grama HDR
    Aga wypowiedz się bo domysły snują i Łukasz musi odpowiadać za Ciebie

Miss Alfaholicy 2011 Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar heliksa
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 33 1,7 IE 1994r

Domyślnie

Nie widzę za bardzo sensu brania udziału w tej dyskusji. Jak ktoś chce pogadać o wyższości robienia zdjęć aparatem z komórki, a sprzętem profesjonalnym niech założy osobny wątek. Poza tym chyba każdy ma swój rozum, swój gust i jednemu się będzie podobało zdj 1 a innemu zdj 2, a komuś może zdjęcie 18. Nie rozumie więc tej nagonki i wyładowywania frustracji na tym forum i w tym miejscu, a już tym bardziej obrażania i wyśmiewania się z innych zdjęć. Nie podoba ci się? Nie klikaj na nie. Nie rozumie więc tej próby wmówienia innym ludziom że PS jest be. Myślę, że to nie pierwsze i nie ostatnie poprawiane zdjęcie biorące udział w tym konkursie. Jak bym chciała, żeby było naprawdę przerobione to bym usunęła rysy na samochodzie, bo są straszne :/ . W zdjęciach chodzi tak naprawdę o wywołanie emocji u odbiorcy, dlatego dla mnie osobiście nie jest więc istotne w jaki sposób i czym zostało wykonane. Jeżeli jest fajny pomysł to nawet zdjęcie komórką może mieć szansę i może się podobać. A obrońców stojących na straży "czystości i moralności" zdjęć ze swoją krucjatą zapraszam pod krzyż a nie na forum. I zacznijcie od walki z naprawdę przerobionymi zdjęciami modelek w gazetach, przez które inne kobiety wpadają w kompleksy i choroby typu anoreksja i bulimia. Koniec OT!

---------- Post added at 09:15 ---------- Previous post was at 09:04 ----------

Cytat Napisał Atl^ntis Zobacz post
    Czegoś tu nie rozumiem, w tytule jest napisane "zdjęcie miesiąca", a ja tu widzę obrabiane zdjęcia komputerowo jak laski w gazetach. Zdecydujcie się czy mają to być naturalne zdjęcia, czy podrasowane, może zdjęcia z pulpitu z Gry Driver, albo inne pierdoły. Wiem jak trudno zrobić dobre zdjęcie, jest tu naprawdę paru wielkich fachowców, ale jak widzę zdjęcie po TIUNINGU, i TUNINGU, to się zastanawiam czy ktoś nie zbłądził. Osobiście jak dla mnie to NR2, jest zaje...ste, GRATULUJĘ!
    I jeszcze tylko taka moja mała dygresja, kolego drogi zajrzyj w regulamin i przeczytaj ze zrozumieniem punkt 11 i 15

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Atl^ntis
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD, ATV-300 mam bestię :)

Domyślnie

Droga Koleżanko, nikomu nic nie wmawiam, nie wyładowuje flustracjii, bo jej nie mam, nie rozumiem Twojego ataku, napisałem tylko że widzę zdjęcia obrabiane, po tiuningu itd, a jak wiemy wszyscy zdjęcie obrobione nie kwalifikuje się w definicji "ZDJĘCIE", i to wszystko.

A tak na marginesie, efekt jaki uzyskałaś jest świetny, ale to jest już "obraz" a nie zdjęcie.
    Ostatnio edytowane przez Atl^ntis ; 30-12-2011 o 09:36

Użytkownik Rowerzysta Avatar melusb
    Mieszka w
    Lubzina, Poland
    Auto
    156 SW 1.9JTD

Domyślnie

ależ koleżanko spokojnie - zapytałem bo spodobał mi się efekt jaki uzyskalaś i to wszystko

Użytkownik Ogier Avatar Yannkes
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 Ti 1.9 jtd 120 KM 2007r. 159 SW 2.0 jtdm 170km 2010r.

Domyślnie

zdjęcie obrobione nie kwalifikuje się w definicji "ZDJĘCIE"
    ciekawa teoria
    na codzień biokominki a po pracy Alfa

Użytkownik Świeżak Avatar kjanicki
    Mieszka w
    Słupsk / Gdańsk
    Auto
    brak

Domyślnie

.... a jak wiemy wszyscy zdjęcie obrobione nie kwalifikuje się w definicji "ZDJĘCIE", i to wszystko.
    normalnie rozbawiłeś mnie tym tekstem strasznie

heliksa najlepiej ujeła o co chodzi

Baśka13
    Gość

Domyślnie

Wszystkie zdjęcia fajne,nie będę dyskutować, nad doskonałością zdjęć bo i po co. Numer 9 mi się podoba jako że nawiązuje do zimy.

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał heliksa Zobacz post
    I jeszcze tylko taka moja mała dygresja, kolego drogi zajrzyj w regulamin i przeczytaj ze zrozumieniem punkt 11 i 15
    Jak już tak bardzo sie posiłkujemy regulaminem to Twoje zdjęcie jak i wiele pozostałych nadesłanych łamie punkt 2 To już 17-stka która nie dostała żadnego głosu bardziej ten punkt spełnia. Ale nie o tym chciałem mówić. Osobiście nie jestem przeciwnikiem Photoshopa bo prawdą jest że wszędzie sie teraz z niego korzysta. Poza tym jest to konkurs a jego prace będą prezentowane w corocznym kalendarzu klubowym więc w trosce o wysoką jakość tego kalendarza powinny do niego trafiać zdecydowanie najładniejsze zdjęcia. Natomiast wiem też jak ogromną przewagę PS może dać bo sam znam go bardzo dobrze i osobiście nie dam się Tobie nabrać w mojej ocenie są pewnie granice ale oczywiście każdy ocenia po swojemu. ja tylko osobiście chętnie bym chciał zobaczyć to zdjęcie w oryginale bo pewnie jest równie ładne i obyłoby się bez takiej nocnej ingerencji, kadr jest dobry, auto samo w sobie też rzadkość i chętnie bym je widział w kalendarzu więc myślę że bez tak mocnej postprodukcji by się obyło i nie byłoby tej niepotrzebnej dyskusji a wszystkim pozostałym niezadowolonym przeciwnikom PS'a proponuję na przyszłość śmiało korzystać z punktu 15go, regulaminu / sorry saroo /
    Ostatnio edytowane przez flatbeet ; 30-12-2011 o 13:16

mrutyś
    Gość

Domyślnie

ludu, Wy nie macie większych problemów w życiu ?

Jest konkurs i każdy wysyła co mu się podoba i każdy głosuje na to co jemu się podoba. Wyniki opublikowane zostaną po zakończeniu i co się tak emocjonować.
    Próżne dyskusje na tematy kiedy jest zdjęcie a kiedy to już obrazek.

dla ciekawych jak powstają takie efekty jak na fot nr.1 napiszę:
    prawdopodobnie
    - zdjęcie jest obrobione w LR z użyciem presetów do obróbki w stylu repoglamour (tam została uzyskana taka a nie inna tonacja i kolorystyka)
    - następnie zostało przerzucone do PS gdzie zostały nałożone filtry kolorystyczne Cross Processing B02 i L08 z pokryciem ok 20-25%
    - później została użyta wtyczka Tonal Contrast i suwaczkami zmienione uwypuklenie szczegółów co daje wrażenie HDR właśnie
    - kolejno malowanie pędzlami w PS by rogi zdjęcia było przyciemnione ale każdy z nich inaczej
    - użycie Lighten Center co spowodowało zwrócenie wzroku oglądającego na te elementy jakie autorka chciała pokazać.

Światła przednie i padające z nich światło to nie są cuda robione w PS bo to kwestia optyki i przymknięcia przesłony do wartości wyższych niż 5,6.
    Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 30-12-2011 o 15:19

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

mi sie zdjecie nr.1 bardzo podoba ale moim zdaniem nie nawiazywalo do zimy wiec nie glosowalem na nie.