Moja wygląda jak Tarpan z szacunkiem do tych pojazdów ,tył opona od błotnika ok. 8cm na kołach 205/55/16, mam już zakupione sprężyny .Orientuje się ktoś ile kosztuje wymiana samych sprężyn przód + tył ??
Moja wygląda jak Tarpan z szacunkiem do tych pojazdów ,tył opona od błotnika ok. 8cm na kołach 205/55/16, mam już zakupione sprężyny .Orientuje się ktoś ile kosztuje wymiana samych sprężyn przód + tył ??
Odgrzewam kotleta. Czeka mnie wymiana sprezyn i mam dylemat czy standard czy krotsze montowac. co radzicie? i ewentualnie jak wyglada sytuacja przy konfiguracji krotsze sprezyny i stanardowy amortyzator lub standard sprezyny a amortyzator "sportowy".
jak dobrze pójdzie to niedługo po nowym roku oddam za flaszkę sportowe sprężyny, drugie auto z rzędu najpierw 164 teraz 166 i muszę od tego trochę odpocząć
Co do innych rzeczy to może niedługo też będę maił większe doświadczenie bo mam alfę na części i optymalnie było by zabrać z tamtej sprężyny a zostawić swoje amorki, co wyjdzie czas pokaże.
dlaczego odpoczac? tak zle czy jak? bo sam sie zastanawiam nad sportowymi
Ja włożyłem Eibachy i seryjne amorki (wszystko nowe). Jest super, komfortu nie straciła nic a prowadzenie jest o niebo lepsze. Nie buja się, jest bardzo sprężysta. Wygląd też się znacznie poprawił, między oponą a nadkolem na 2 palce.
Panowie dzieki za opinie jedna skusze sie na sportowe sprezyny.
No to odgrzewam kotleta.
Kupiłem 166. Podobno jest na eibachach, fabrycznie obniżona. Z tego co się orientuje byly tylko -30mm. Mam założone 225/40/18 i jest gitara. Stoję przed zakupem opon letnich i sie zastatnawiam czy mogłbym założyc 225/45/18? Czy nie bedzie obcierać itd. Może ktoś jeżdził na takim zastawie?
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva