Silnikowo jest całkiem ok, przy ok. 200.000 mogą się pojawiać pierwsze oznaki zużycia łożysk kół, wycieki z uszczelniaczy półosi, problemy z przegubami - wszystko zależy od troskliwości poprzedniego właściciela. Jeśli o auto dbał normalnie, bez przesadnego pietyzmu, to właśnie takie drobiazgi mogą się pojawiać.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Droga wg. mnie, a wymiany eksploatacyjne i tak pewnie w większości egzemplarzy powyżej 130-150tkm będą występować. Zawiecha 2, sprzęgło 2, rozrząd 1, opony... Już wychodzi 50 tysięcy. A jak gdzie turbo, łożyska, amory i inne nieprzewidziane wydatki...
Szacun dla handlarza za nieskręcenie przebiegu, ale do tematu bez 55tys w portfelu bym nie podchodził. Jeśli uważasz, że jest tego warta to kupuj.
zadbanego diesla z tym przebiegiem obawiać się nie musisz - to najmocniejsza strona auta...sprawdź dokładnie samochód pod kątem zawiasu i ewentualnych napraw, jest pełno tematów na forum dotyczących tej kwestiipowodzenia i udanego zakupu
![]()
Pierwsze większe wydatki pojawiają się przy przebiegu 250-300 tys. km, jeżeli oczywiście poprzedni właściciel/właściciele nie byli totalnymi ignorantami.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Kolego jak szukasz Alfy GT to mam do sprzedania GT z 2008r stoi na otomoto.pl z wadowic, przebieg 40tys km !! oryginalny. Jak ją sprowadziłem była lekko uszkodzona ale wszystkie szyby poduszki zawieszenie jest jak najbardziej oryginalne, jeździłem nią ponad rok. Zadbana pachnie nowością.
tak to ta.