Tak jak w temacie, nie działa radio na wyłączonym zapłonie, nie da się uruchomićRadio w pełni sprawne pamieta stacje FM i utwory CD, ale tylko gdy włączony jest zapłon/pracuje silnik. Proszę o sugestie.
Tak jak w temacie, nie działa radio na wyłączonym zapłonie, nie da się uruchomićRadio w pełni sprawne pamieta stacje FM i utwory CD, ale tylko gdy włączony jest zapłon/pracuje silnik. Proszę o sugestie.
Moja sugestia - tak ma być. Włącz kluczyk w pozycję jedną przed zapłonem, radio zacznie działać.
a moja to ze trzeba kabelek od podtrzymania polaczyc z pradowym co idzie do radia i bedzie gralojuz tak robilem kiedys
bo ida dwa pradowe do radia jeden ze stacyjki a drugi od skrzyneczki z bezpiecznikami jak sie nie myle
![]()
no to faktycznie poradziłeś koledze
Wiesz w ogóle, jak wygląda kluczyk do 159 i jak uruchamia się samochód?
Michal - a masz przy tym klucz włożony, czy wyjęty? Radio oryginalne, czy tzw. własne?
Ja raczej nie pomogę merytorycznie, bo nie znam się na podłączeniach, ale odezwałam się, bo rozbawiła mnie rada kolegi wyżej
W nszych obu radio/nawigacja działa w ogóle bez klucza.
ja i ona - "iniemamocne"
no tak nie pomyslalem o tym... pewnie taki jak w pasacie b6no troche poplynelem
kiedys robilem tak w innym samochodzie i wlasnie polaczylem te kabelki i wszystko ladnie smigalo bez kluczyka
ale mi sie wydaje ze w 159 tez dalo by rade tak zrobic
w koncu kostka idzie do radia a przewaznie sa dwa kable pradowe
![]()
Sebuchooo88 pisząc o "koledze wyżej" miałam na myśli kolegę dcfan
Możesz odetchnąć![]()
ja i ona - "iniemamocne"
ahato sorki
moje nie dopatrzenie
nie wiem jak juest dokladnie w 159ale wydaje mi sie ze tak jak pisalem wyzej to by pomoglo
![]()
Jak ostatnio widziałem klucz do 159, ty wyglądał jak do Szmelcwagena, tyle że ze znaczkiem Alfy i generalnie ładniejszy. W kazdym aucie, jakie spotykałem z seryjnym radiem/nawigacją/automatem do kawy to po wyłączeniu zapłonu radio gasło. Inaczej grałoby sobie wesoło jak w maluchu i trzebaby je za każdym razem wyłączać ręcznie.
Możesz mnie doedukować, jak wygląda kluczyk i zapalanie auta w Q4, chętnie się dowiem, jesli wymaga ta operacja wyższych studiów lub tytułu doktorskiego.
Ja mam niefabryczne radio 2DIN i nie da rady go włączyć bez kluczyka w slocie.