Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Poczatek..nakladki na pedaly...koniec? akumulator dead :D

Awagandro
    Gość

Domyślnie Poczatek..nakladki na pedaly...koniec? akumulator dead :D

Witam, opisze wam krótka historie

Swoja alfe 156 2.0 TS 98r posiadam od tygodnia. Dzis sie zabrałem za dokrecanie, pucowanie i czyszczenie i mycie i wogule wszystko co mozna zrobic nie ruszajac auta z parkingu ;]

Podokreacalem wszystko odkurzylem, popucowalem, znaczki wypolerowalem, kierownice skóre nasmarowałem, wycieraczki zmienilem, silnik przedmuchalem i wiele wiele innych-dywaniki wypralem Szyby umylem...

Zajeło mi to 6h... autko jest piekne, w pracy przeszkodzilo mi chyba ze 100 przechodniow zaczepiajac i nawijajac mi na temat "ale bryka", "niech pan nie pucuje tak, i tak sie zabrudzi", "alfa ladna hmm, ale pewnie sie psuje co?"

Na koniec byłem z siebie i belli BARDZO DUMNY, no to chcialem odpalic i zrobic rundke wokol osiedla. I ZONK ZONK. Auto nie odpala Akumulator padl od muzyki i nawiewów ;/

Pytanie brzmi:

Teraz powinienem:
    -skołowac kable
    -znajomego i jego auto
    -podlaczyc kable(+ do + itp)
    -wlaczyc auto znajomego na 5 min i wbic na obroty potem
    -wlaczyc swoje i to samo
    -przejechac sie

TAK POWINNO WYGLADAC TO??

ps.ALFA JEST SLICZNA

Użytkownik Pirat drogowy Avatar OO__V__OO
    Mieszka w
    Krapkowice/Opole
    Auto
    307 CC

Domyślnie

hehe mam to samo. nowy akumulator jade do pracy i zapominajac zgasic dodatkowego oswietlenia wnetrza po 8h mam to samo

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Koszalin

Domyślnie

kolego albo podłaczysz pod prostownik akumulator, lub skołowac kable podłaczyc + do + itp jak pisałes odpalic auto kumpla i odpalac swoje bez żadnego czekania jeśli kumpel ma auto ze słabym i małym aku to przydało by sie jak by robił przygazówke. Niemusisz nigdzie jechac wystarczy ze wyłaczysz wszystkie odbiorniki prądu światła klima radio i zostawisz auto zeby sobie troszke pochodziło
    AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Coś mi się wydaje, że na tym się nie skończy - dobry akumulator nie wyładuje się od kilku godzin zasilania radioodtwarzacza - chyba poprzedni właściciel podmienił akumulator i wsadził jakiś złom - to, niestety, częsta praktyka przy sprzedaży samochodu.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Koszalin

Domyślnie

pytanei tylko czy kolega ma suba i wzmacniacz ?? Ja bez właczonego wmzacniacza moge słuchac i słuchac i jest oki a jak wzmachol odpale i głosniej zrobie to aku padnie
    AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6

Awagandro
    Gość

Domyślnie

Juz wszystko gra. Kable od Megana dotkenely moje auto i odrazu remus wydobyl z siebie piekny dzwiek chodzacego silnika TS

Hmm no wlasnie ja bylem w soku. Bo w sumie uzywalem tylko radia(dosyc glosno) i co jakis czas szyby otwieralem/zamykalem jak szedlem do domu w sumie moze z 4 razy ? noi nawiewy nic wiecej ;/

chichopotam
    Gość

Domyślnie

Awagandro
    Ja miałem podobny numer z tym, że w garażu,
    po przekręceniu kluczyka na infocenter pojawily się rożne śmieszne napisy w stylu totalny bład systemu. a alfik sie rozdzwonili roskowyczał. spod maski zamiast dżźwięku rozrusznika usłyszałem tzlko stukanie przekaźników. Na szczęście był to tylko akumulator.
    kupiłem nowy 65Ah za 350 i gra. Radzę zrobić to samo bo parkujesz pod blokiem'
    Aha nie zapomnij wyłączać dmuchawy bo ona praktycznie cały czas chodz.i

Rosik
    Gość

Domyślnie

mojemu ojcu też się rozładował tylko dlatego że na pare dni zostawił włączony alarm (tzn nie wył tylko był nastawiony na tryb gotowości).
    Jak się cały czas robi krótkie trasy (np do pracy i z powrotem) to akumulator może się szybko rozładować.