bobryt, kup orginalen czeskie TEMPO (K2 jest gorsze), po nim nie będziesz musiał nakładać żadnego wosku. Efekt super![]()
bobryt, kup orginalen czeskie TEMPO (K2 jest gorsze), po nim nie będziesz musiał nakładać żadnego wosku. Efekt super![]()
http://allegro.pl/item338163760_past...koscierna.html
coś takiego ?
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
Dokładnie takNapisał bobryt
![]()
K2 musi sie przy tym schować, cena też bardzo dobra :wink:
AR33 czy ty robiłeś tą pastą( Tempo )samochód jeśli tak to czy wystarczy ręcznie wypolerować albo trzeba polerka elektryczna.Pozdrawiam <hello>
PolerowałemNapisał peteja_43
Ręcznie przy odrobinie cierpliwości i samo zaparcia wystarczy, ja robiłem to przez dwa dni.
Jednego dnia dach, maska i tył. Drugiego dnia boki.
Ręce czułem jeszcze dwa dni później, ale efekt niesamowity :mrgreen:
ok dzięki za porady kupie pastę na alegroNapisał AR_33
![]()
Pozdrawiam
ja kupiłem sobie z tatą polerke na spółe
i polerowanie belli zajmuje mi godzinke
![]()
AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6
Jeśli ktoś jest chętny na pasta Tempo jest w supermarkiecie Tesco
ja zawsze dokładnie myje auto karcherem i pianą aktywną potem do sucha , poleruje tempo a potem wosk twardy koloryzujący i jest bosko.
Uważam że tempo jest dobra bo to jest lekkościerna usuwa minimalna powłokę lakieru i likwiduje ryski
profesjonalnie polerka jest robiona na mokro pastą G3 Farecla i szlifierko-polerką kątową. nie jest to wbrew pozorom łatwa sprawa bo można czasem przytrzeć gdzies lakier - zwłaszcza na krawedziach takich jak koniec maski lub drzwi - można tez spalić lakier (klar) i wtedy malowanie wymagane![]()
domowym sposobem to tak jak piszecie pasta tempo lub na automax ale on bardziej ściera niz tempo. podstawa przed polerką to dokładnie umyć auto - wystarczy ziarnko piasku pod polerką i zamiast polepszyc stan karoserii - mozna porysować
co do techniki z tempo - nie tak jak zalecama aby nałozyc odczekać aż wyschnie o dopiero wtedy polerowac - trzeba utrzymywac cały czas aby pasta nie wyschła - czyścić małe powierzchnie i z małą ilościa pasty - potem najlepiej politure woskowa ( shine all ) lub wosk koloryzujący ( sonax )