Fiat Seicento 0.9 '98 -> Alfa Romeo 145 qv '99 -> Fiat Coupe 20vt '99 -> Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v '03 -> Honda Civic 1.8 iVtec '09 -> Renault Megane GT220 Grandtour '14
Nie zabijaj robaczka
Ja nie posiadam karty kodowej i jestem w tym temacie zupełnie zielony... nie wiem nic o żadnym CODE a nie BODy... nie mam pojęcia co to jest...
Na karcie kodowej jest coś w stylu kodu PIN do bankomatu.
Tyle że nie logujesz się do banku tylko do samochodu (BODY)
Nie wiecie gdzie można dorobić we Wrocławiu klucz do 147? Tylko jest mały problem bo przy kupnie nie dostałem karty karty kodowej.
mam kolesia co dorabia klucze w auchanie na bielanach to ostatnio mowił że dorabiaja oraz naprawiają na ulicy warsztatowej (boczna ślężnej) podjedź i się dowiedz
Kartę kodową dorabia się w każdym salonie i serwisie Alfy. Kosztuje to 200zł. Jest możliwość wyrobienia tego na poczekaniu. Gość loguje się do systemu, podaje ostanie cyfry numeru VIN i daje nam kody wydrukowane na kartce A4.
Dorabiałem pilota do 147, 2005r. w ubiegłym tygodniu. Kupiłem używanego pilota na allegro za 100zł, wyrobiłem kartę kodową za 200zł, kodowanie kosztuje pilota kosztuje 100zł. Grot przełożyłem z tego kluczyka, który miałem i wszystko działa jak trzeba.
Czyli czeka mnie najpierw wizyta w serwisie Alfy po kartę a później podjadę na Warsztatową ( choć mam z nią nie miłe wspomnienia z innym autem)
W Carserwisie W-wa koszt karty kodowej 208zł i oczekiwanie ok. dwóch dni. Właśnie to przerabiam, nie działa pilot![]()