Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: 159 do oceny

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lookas
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 1.9 JTDm 16V Distinctive

Domyślnie 159 do oceny

Witajcie koledzy,
    co możecie powiedzieć o tej alfie?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9-jtd-C22013049.html
    Może ktoś był i oglądał?
    Ja sam mam niecałe 100 km więc i tak pewnie podjadę obejrzeć, ale najpierw chciałbym poznać Waszą opinie?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maikel
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    ALFA ROMEO 159, ASTRA II

Domyślnie

Z samych zdjęć wygląda ładnie tylko jednak cena trochę za niska i przebieg też nie za duży podany, ma napisane bogate wyposażenie a w opisie nic specjalnego nie napisał nie ma też napisane od kogo nie zaznaczył że to osoba prywatna a danych np.komisowych nie ma więc uważaj wiem co piszę bo sam się tak naciąłem...

Mieszka w
    Poznań
    Auto

Domyślnie

podany numer telefonu wpisałem w google i wyszło mi jeszcze kilka ofert więc wychodzi na to, że to handlarz. Wszystkie auta na Słowackich blachach. Orientuje się ktoś może jak to jest z autami ze Słowacji? Cena jest właśnie bardzo atrakcyjna. Jest to brutto bo dzwoniłem i dopytałem.
    Podobno 100% nie bita, 1 właściciel za granicą, jest książka serwisowa ale tylko 1 kluczyk karta.
    W weekend jadę ją obejrzeć, ale czekam jeszcze na Wasze opinie

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał lookas Zobacz post
    podany numer telefonu wpisałem w google i wyszło mi jeszcze kilka ofert więc wychodzi na to, że to handlarz. Wszystkie auta na Słowackich blachach. Orientuje się ktoś może jak to jest z autami ze Słowacji? Cena jest właśnie bardzo atrakcyjna. Jest to brutto bo dzwoniłem i dopytałem.
    Podobno 100% nie bita, 1 właściciel za granicą, jest książka serwisowa ale tylko 1 kluczyk karta.
    W weekend jadę ją obejrzeć, ale czekam jeszcze na Wasze opinie

Ze zdjęć, to jak z fusów.
    Weź lepiej kolego jakiegoś Alfaholika, jeżeli to Twoja pierwsza AR.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Przede wszystkim sprawdź, czy handlarz sprzedaje to na fakturę VAT z 23%, czy VAT zw. Jeśli VAT zw. - to czerwona lampka - sprawdzamy, czy auto było sprzedawane przez firmę za granicą - wystarczy zerknąć w dowód i zobaczyć, kto był właścicielem auta. Jeśli było sprzedawane przez firmę - dziękujemy panu handlarzowi, jedziemy do domu, zapominamy o aucie. To jest naprawdę bardzo dobra i bardzo cenna w obecnych czasach rada. Chyba, że lubisz spotkania z prokuratorem.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Mieszka w
    Poznań
    Auto

Domyślnie

Witajcie
    byłem dzisiaj oglądać auto i znalazłem kilka rzeczy, które mnie niepokoiły, nie miałem wcześniej alfy więc proszę was o pomoc co o tym sądzic:
    - auto nie odpaliło od razu (podobno stało 2 tyg i akumulator się rozładował, po podłączeniu do prostownika na 5 minut, odłączeniu auto odpaliło po 3-4 sekundach więc może faktycznie aku?)
    - po odpaleniu piszał pasek, gdzieś tak przez 1-2 minuty, później się uspokoił (podobno też dlatego, że zimno)
    - na wyświetlaczu pojawił się błąd poduszki (podobno dlatego, że rozładował się aku wyświetlił się błąd? alfy tak mają?)
    - sterowanie radiem z kierownicy nie działało (trzeba je później jakoś aktywować? bo rozłądowanym aku?)
    - koło znaczka przedniego 2 plamki rdzy (to normalne cze raczej nie?)
    - przednie nadkola od dołu pojawia się rdza (to normalne czy raczej nie ?)
    - scudetto bardzo odrapane i przedni znaczek wypłowiały
    - nawiew pasażera tylni odrapany
    - szyby przednie lewa i prawa ten sam numer szyby tylne inny numer niż przednie ale obie taki sam
    - nr Vin w eperze wyświetla nieprawidłowy? (to normalne?) może ktoś pomóc przy rozkodowaniu?
    - tylko jedna karta - klucz (ile kosztuje dorobienie 2?)

Użytkownik Rowerzysta Avatar Pitbullek
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Z tym odpalaniem to jak auto postało trochę to normalne, błąd poduszki hmmm możliwe ale przyjrzał bym się temu bardziej, rdzy nie powinno być, chyba że był bardzo mocny odprysk np. od kamienia, plastiki w 159 są niestety powlekane jakaś dziwną gumą którą niestety dość łatwo obdrapać, dorobienie drugiego kluczyka ASO-700zł.

Pozdro

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Emblematy Alfy maja slabe,mam auto z konca 2008 i juz wymienilem na nowy.Wszystko uzaleznione od eksploatacji.A rdza jak to rdza wszedzie wlezie i 159 nie jest od niej wolna-to auto tez ma juz kilka lat

Mieszka w
    Poznań
    Auto

Domyślnie

o emblematach już trochę na forum poczytałem i faktycznie jest to słąby punkt. Tej rdzy nie było również zbyt dużo i prawdopodobnie w wyniku odprysku od kamienia.
    Martwi mnie najbardziej ta poduszka ? też tak macie, że po rozładowanym aku się pojawia? Sprzedający twierdzi, że wcześniej tego nie było i można to wykasować i błędu nie będzie
    a jak jest ze sterowaniem radiem z kierownicy? po rozładowaniu akumulatora trzeba je ponownie aktywować? czy powinno działać?
    czy ktoś z was jeździ 159 w automacie? co sądzicie o tym zestawieniu?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Cytat Napisał lookas Zobacz post
    - na wyświetlaczu pojawił się błąd poduszki (podobno dlatego, że rozładował się aku wyświetlił się błąd? alfy tak mają?)
    - sterowanie radiem z kierownicy nie działało (trzeba je później jakoś aktywować? bo rozłądowanym aku?)
    - szyby przednie lewa i prawa ten sam numer szyby tylne inny numer niż przednie ale obie taki sam
    - nr Vin w eperze wyświetla nieprawidłowy? (to normalne?) może ktoś pomóc przy rozkodowaniu?
    Wszystkie poza tymi możliwe ale:

- błąd poduszki przez aku? - pierwsze słyszę sam niejednokrotnie odłączałem aku (w 156) i nigdy nie wyskakiwał błąd
    - to napewno nie ma nic wspolnego z aku - szedł bym raczej w kierunku, że była wymieniana kierownica i coś nie halo ze sterowaniem i poduchę a czemu była wymieniana sam sobie odpowiedz
    - szyby - co przód zrobili w 2006 a tył rok później - ewidentnie coś tu nie gra.
    - podaj tego VINa