Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Temat: chip w 2,4 210 KM czy warto?

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd

Domyślnie

Cytat Napisał BURATINO Zobacz post
    Ciekawe jak dlugo jeszcze w Polsce tego typu praktyki beda tolerowane...???
    mysle ze sie za to nie wezma i oby tak bylo
    ..... powered by www.cinsoft.pl

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jarek72
    Mieszka w
    Podkarpacie
    Auto
    Alfa 159 SW 2.4 Q4 210KM+wirus

Domyślnie

Pogratulować wyniku. U mnie wygląda troszkę słabiej.Przed remapowaniem wynik nie był oszałamiający, jedynie 202km i 434Nm....po remapie 232km i 503Nm. Jak już wcześniej napisałem DPF został,i EGR nie naruszony,więc być może dlatego wynik jest jaki jest.Wykres wkleję jak tylko znajdę deko więcej czasu.

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

Szewi - bardzo fajne wyniki ,niewielkim kosztem. Podkusiłeś mnie jeszcze bardziej , może przekonam szefa ze przy mniejszym spalaniu to sie opłaca i zaplaci za to
    Jakby mi tak ze 170 zrobilo sie z 210-220 to bym nie narzekała.

A z ekologia to mam takie samo podejscie jak Ty . Jedna wielka bzdura te ciagle nowe pomysly , a czy koncowo to daje jakis efekt - watpie , poza dojeniem kasy od nas.

Robert_159
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    Koszt całości po rabatach wyszedł 2 tys (nomrlanie sam chip ok 1,4 a usuniecie DPF 1,5 wiec cena naprawde ok
    (a pracy sporo bo w moim pryzpadku byl to caly dzien roboty zeby ladnie rozbroic puche wyjac filtr wspawac do srodka rure i zamknac puche po filtrze tak aby nie bylo sladu), do tego 4 hamowania na nowoczesnej hamowni obciazeniowej - bez przeklaman: najpierw seria, potem seria bez dpf i na koncu chip i jeszcze raz dla weryfikacji). Wylaczenie prpogramowe i zastosowana metoda umozliwia Ci ze mozesz wrocic do serii ew jak sie zdecydujesz sprzedac i przyszly wlasciciel bedzie tak chcial) i to na fakture z 2 l gwarancja (rok na usunieci efiltra i 2 lata na program).
    Rzeczywiście nie zdarł dużo a nawet bym powiedział, że to b.dobra cena. Np. u mastersa sam chip nie wiele mniej wychodzi bo podobno wiedza i doświadczenie kosztuje...

---------- Post added at 15:58 ---------- Previous post was at 15:33 ----------

Cytat Napisał BURATINO Zobacz post
    OOO...to goraco polecam Ukraine w lecie,blisko M.Czarnego ok Odessy.Sprobuj wyjsc na ulice w lecie.Tam nadal smigaja Wolgi,Zyguli,Lady i inne dziwne pojazdy.Normalnie najlepiej na spacer po miescie wziazc ze soba butle tlenowa

---------- Post added at 01:00 ---------- Previous post was at 00:57 ----------

A nie zycze juz nikomu,aby mu sie cokolwiek zepsulo w Alfie...tragedia.Przerobilem to na wlasnej skorze.No al ezbytnio nie chwalac sie dzieki trasie Niemcy-Ukraina.Pobilem swoj zyciowy rekord w jezdzie Non Stop-2300km.Przerwy tylko,kawa tankowanie i granica
    Buratino czy przypadkiem nie jesteś ze Szczecinka? Pytam bo znam osobę która jeździ często na trasach Niemcy-Ukraina i b.lubi Alfy.

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Anka ty masz bardzo fajny silnik z dużym potencjałem do modowania - nic tylko działać

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

musisz to mojemu szefowi powiedziec
    A propos , czy za to co ty zrobiles traci sie gwarancje? I ile my mamy gwarancji?

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

aha zapomnialem o fabr gwarancji - hm wydaje mi sie ze wywalenie dpf to raczej w gre wchodzi po gwarancji (bo tak mozna ja stracic), na gwarancji fabrycznej mozna raczej walnąć sobie boxa bo jest do wypiecia w 5 sekund.
    Piszac ze jest gwarancja mialem na mysli gwarancje od Kreaotra Mocy na przerobki na podst fry a nie gwa fabryczna...
    GWA na 159 z tego co wiem 3 lata byly, choc teraz nie jestem up do date - moja juz po wiec moge sie bawić

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

Co do gwarancji to teraz dają 2 lata na auto.
    Co do moda to najlepiej pewnie Cinek powie ale znalezienie przez serwis, ze cos robiłeś jest w zasadzie tylko jedno - porównanie oryginalnego oprogramowania z tym co masz. Innej opcji nie ma.
    Ale serwisy mogą o tym wiedziec i jak na gwarancji wymienia sie sprzeglo albo cos innego co przenosi napęd to byc moze sprawdza sobie czy cos nie bylo modyfikowane - bo wtedy koniec gwarancji i naprawiasz na własny koszt.
    Druga sprawa to update programu w serwisie. Czasami producent robi jakies poprawki i wysyła pliki do serwisu aby wygrali przy okazji przeglądu. No i wtedy wracasz do serii

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Dlatego na gwarancji chyba tylko box (choc box to zawsze namiastka programu..) ale niech sie wypowie fachowiec.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 06-01-2012 o 13:56

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

Box to zuo!!