Spaliły mi się żarówki łącznie z halogenami. Mam pytanie jakie założyć, często na ulicach widzę auta ze światłami świecącymi na niebiesko lub bardzo jasno jak takie żarówki się nazywają? Jakie macie w swoich GT?
Spaliły mi się żarówki łącznie z halogenami. Mam pytanie jakie założyć, często na ulicach widzę auta ze światłami świecącymi na niebiesko lub bardzo jasno jak takie żarówki się nazywają? Jakie macie w swoich GT?
Te ze swiatlami swiecacymi na niebiesko to xenony, ale do nich musisz wymienic przynajmniej zarniki, jak nie cale lampy. najtansze zarniki zaczynaja sie chyba od 200 zl, gdzies na forum byl taki temat. jezeli chcesz sie pokusic o zarki HID, ala xenon to mozesz sobie kupic takie, ale te tansze (w granicach 20 zl za komplet) nie maja homologacji. takie ok 50 zl za komplet juz beda z homologacja i nikt sie do nich nie przyczepi
jeżeli nie masz xenonów to nie baw się w żadne niebieskie bańki, poza tym że światło będzie niebieskie wiele w nocy nie zobaczysz przed autem - kup markowe żarówki, nawet te o podwyższonej skuteczności
szczerze to nigdy nie spalila mi sie w zadnych aucie zarowka..a teraz nagle wszystkie pokolei sie palily ale nie spieszylem sie z wymiana
chyba nie mam ksenonow choc sprysiwacze do lamp mam...
1. Wogole w gt ile mamy zarowek
2. Zeby byl jakis efekt jak kupie ala ksenony musze wymienic wszystkie na ten sam model( mijania dlugie relfektory)?
3. Czym sie roznia te niebieskie od takich bialych ?
---------- Post added at 16:36 ---------- Previous post was at 16:35 ----------
Ostatnio edytowane przez swiety007 ; 10-01-2012 o 16:53
wpisz w ceneo h7 i bedziesz mial przeglad wszystkiego co potrzebujesz
pzd,
Musze kupic mijania, postojowe i dlugie ala ksenon zeby nie bylo widac roznicy?
Bocian, a skąd można załatwić sobie taką wirtualną instrukcję? bo ja też bym chciał mieć![]()