Kiedy możemy spodziewać się finalizacji zamówienia? tzn ile mniej więcej potrzebujesz czasu na wykonanie zlecenia
PS. Właśnie nadałem zlecenie, więc pieniążki powinny być jutro na koncie.
poszedł przelew za 3 sztuke
Koledzy więc na początek tak. Pisałem wam już, że nie dysponuje każdą wersją silnikową i rozpórki będą mierzone do V6 (tego bez rury jak ze zdjęć wcześniej) do JTD i TS. Mam nadzieję, że mimo to spasują każdemu jednak trzeba mieć świadomość (o czym już pisałem) że do innych wersji może to nie pasować. Zwłaszcza, że dziś powstał "prototyp" nie blokujący dostępu do zbiorniczków i mam nadzieję, że wszystkim się to spodoba![]()
Co do terminu realizacji zamówienia to powiedzmy, że koło 14 dni po wpłynięciu ostatniej zaliczki![]()
A i żeby nie było, że tylko kasę zbieramDziś w ramach walki z nudą pierwszy "prototyp". Chodzi o ogólny zarys do wykonania szablonu. Potem po zrobieniu szablonu i wykonaniu pierwszej sztuki przymiarki to różnych wersji silnikowych i jak spasuje to robimy już resztę
Tylko nie przeraźcie się niedopasowaniem rurek do flansz przy kielichu i tym, że rurka jest "ze złomu" tak jak piszę chodziło tylko o sprawdzenie czy się da tak żeby się zbiorniczki odkręcały
![]()
Ogólnie to spędziłem z tą ślicznotką popołudnie i się zakochałem w V6 ;]
Dobra robotaMyślę, że jak będziesz już miał 1-szą sztukę to wal śmiało a wpadnę na przymiarkę, albo nawet weż ja ze sobą jak będziesz jechał do nas na zlot noworoczny
![]()
A jak przy zastosowaniu takiej rozpórki wygląda kwesta śrub na kielichu? Starczy gwintu, żeby nakręcić je wystarczająco mocno? Bo tam jest jeszcze podkładka i nie jestem pewien czy nie będzie za dużo? Można prosić jakieś zdjęcie ile gwintu wystaje za nakrętki? Czy wywalić podkładkę i poprostu na tą rozpórkę nakrętka?
ps. Hamulcowego nie ma na MAX![]()
No właśnie dobrze Kolega @jbkobziak zauważył , ale myśle że nasi konstruktorzy ze stajni Alfaholików dadzą rade![]()
Ta rurka nie jest przygięta. Tam jest wyłamany zaczep ten na kolektorze i ona tak odstaje. Z resztą, robimy jedną rozpórkę na gotowo i będę ją mierzył bo nie wiem też czy nie będzie wadziła o obudowę w JTD. i wtedy w razie czego będziemy ją modernizowaćZ resztą Koledzy spokojnie, do 15stego miałem zbierać zaliczki a tu dopiero 13 a my już mamy pierwszą wersję
Co do gwintów to zostaje ich tyle że cała nakrętka się "łapie" i troszkę zostaje
zrobię fotkę jak będę miał samochód znów pod ręką bo nie jest mój tylko korzystam z uprzejmości zaprzyjaźnionego mechanika
Ale na prawdę jest wszystko ok i bezpiecznie
![]()
No i lista:
1. Maciek2306-156, lakierowana, 2.4 jtd--------------------------WPŁACONO
2. kylo1986- lakierowana,2.5 V6----------------------------------WPLACONO
3. SCHNNAZZI, lakierowana (na czerwono),AR156 1.6 T.S 1998r.---WPŁACONO
4. KID, lakierowana (na czerwono), 1.9 JTDm 2005r.---------------WPŁACONO
5. Ex0, Lakierowana na czerwono do AR 156 2.5V6 z 2000r.--------WPŁACONO
6. Chrzanu 156 1.9 JTD
7. Pedro,czerwona 2,0 JTS
8. NISKI_ lakierowana na czerwono AR 156 3.2L GTA
9. Jimmy , czerwona, lakierowana, AR156 2.4JTD 20V---------------WPŁACONO