Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Temat: Zarysowanie

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Geordie
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał silentbob83 Zobacz post
    I jak, robiłeś tę rysę? Jeżeli nie to może spróbuj użyć systemu do usuwania rysek Sonax - masz tam dwie małe tubki z pastami polerskimi różnej gradacji, mały krążek do polerowania i papier ścierny wodny (chyba 3000) - koszt to (z tego co pamiętam) około 40zł. A jak nie, to zawsze można kupić najtańszy wosk koloryzujący i tymczasowo zamaskować, żeby niepotrzebnie nerwów sobie nie psuć Ja mam kilka takich rysek na zderzaku i czekam aż się uzbiera jeszcze parę zanim pójdę lakierować
    Nie, jeszcze nie ruszałem tego (z wyjątkiem polerki pastą K2). Planuję na wiosnę, po gruntownym umyciu samochodu po zimie, wypolerować profesjonalnym sprzętem. Dodatkowo może użyję czegoś koloryzującego, aby wypełnić rysę. Już teraz nie wygląda źle, więc tym bardziej liczę, że ogólny efekt będzie pozytywny. Chętnie sprawdzę ten środek Sonax'a, a którym pisałeś

Użytkownik Rowerzysta Avatar silentbob83
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 TS 2000 rok

Domyślnie

Cytat Napisał Geordie Zobacz post
    Nie, jeszcze nie ruszałem tego (z wyjątkiem polerki pastą K2). Planuję na wiosnę, po gruntownym umyciu samochodu po zimie, wypolerować profesjonalnym sprzętem. Dodatkowo może użyję czegoś koloryzującego, aby wypełnić rysę. Już teraz nie wygląda źle, więc tym bardziej liczę, że ogólny efekt będzie pozytywny. Chętnie sprawdzę ten środek Sonax'a, a którym pisałeś
    U siebie te ryski polerowałem ręcznie pastą Turtle Wax a potem po jakimś czasie tym zestawem sonax. Nie mogę powiedzieć, że zniknęły całkiem, bo są dosyć głębokie, ale mniej rzucają się w oczy. Szczególnie jak nałożę trochę wosku koloryzującego (jakiś najtańszy z tesco) to prawie nie widać - używam czarnego bo na moim lakierze inne się nie sprawdzają.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147

Domyślnie

Podobnie do Kolegi Mati_luk'a mogę pochwalić się lakierowaniem SPOT w S-Plus. Wczoraj miałem zarysowanie na zderzaku a dziś już nie ma śladu. To już 2 raz kiedy oddawałem w ich ręce auto i dali radę. Pozdrawiam

---------- Post added at 19:09 ---------- Previous post was at 19:06 ----------

Cytat Napisał silentbob83 Zobacz post
    U siebie te ryski polerowałem ręcznie pastą Turtle Wax a potem po jakimś czasie tym zestawem sonax. Nie mogę powiedzieć, że zniknęły całkiem, bo są dosyć głębokie, ale mniej rzucają się w oczy. Szczególnie jak nałożę trochę wosku koloryzującego (jakiś najtańszy z tesco) to prawie nie widać - używam czarnego bo na moim lakierze inne się nie sprawdzają.
    Cześć Kolego, Mógłbyś gdzieś wkleić linka do tego zestawu SONAX'A? Jakoś nie kojarzę z portfolio produktów SONAX takiego zestawu. Widać już jestem stary i skleroza daje się we znaki . Pozdrawiam i dziękuję.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Moją ktoś ostatnio potraktował niedelikatnie na parkingu, oczywiście oddalił się delikatnie nie zostawiając żadnej wiadomości.

Cóż było mineło - błotnik poszedł do wymiany - całe szczęście ze to tylko "parkingówka"
    motor sports can be expressed in one single letter ///M

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    Moją ktoś ostatnio potraktował niedelikatnie na parkingu, oczywiście oddalił się delikatnie nie zostawiając żadnej wiadomości.

Cóż było mineło - błotnik poszedł do wymiany - całe szczęście ze to tylko "parkingówka"
    No u mnie podobnie, trochę większe tyle że z tyłu i nie można wymienić. Co prawda jakiś światły blacharz wymyślił jakieś wycinanki i wspawanie ale go wyśmiałem. Na razie zamówiłem ding kinga i zobaczę jaki efekt. Plan B to usuwanie wgniotka tymi magicznymi pogrzebaczami od środka ale chyba z dojściem nie będzie najlepiej.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 13-01-2012 o 22:48

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Chcialem na poczatku skorzystac z naprawy SPOT ale niestety wgniotek był na zagięciu blachy i nie chciano mi dac gwarancji ze wyjdzie idealnie , do tego byly by dwie warstwy lakieru akurat przedni blotnik to kilka srubek, zderzak do zdemontowania i nadkole. Naprawa włacznie ze sciągnieciem nowego blotnika 3 dni i po sprawie. Przy okazji Panowie załatwili odbrysk od kamienia na zderzaku mumina.

Wspolczuje bo u Ciebie z tylu blotnik trzeba wycinać a w to bym sie nie bawił. Niech tak jeździ bo potem ktoś powie ze Bóg wie co robiłes. A nie chcą sie podjac prostowania i grama szpachli ?

P.s Metan u mnie w Golfie "cfaniacy" od tych magicznych napraw wchodzili tymi narzedziami do drzwi przez wiazke elektryczna daja rade skubancy
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 13-01-2012 o 23:15

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Z tego co wstępnie zobaczyłem pod tylnym błotnikiem jest jakaś "komora"/wzmocnienie więc proste podejście po ściągnięciu nadkola chyba nic nie da. Z przodu można sobie pukać w tą i z powrotem ale faktycznie łatwiej wymienić błotnik. Właśnie oglądałem na zdjęciach tylne ćwiartki na allegro (btw kto takie coś kupuje przecież po zespawaniu tego z resztą przy pierwszej kolizji z auta zostanie rydwan). Jest kilka potencjalnych otworów na "pogrzebacz" min. od bagażnika i od tylnej lampy.

Ale wyprowadzenie rantu w ten sposób, podobnie jak u Ciebie chyba jest niemożliwe i tutaj trzeba będzie lakierować.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 13-01-2012 o 23:32

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Ale wiesz lakier i cieniowanie to nie wspawywanie

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

No właśnie o to chodzi. Ten blacharz to gdzieś po drodze się napatoczył to wjechałem wysondować. Pewnie myślał że na blondynkę trafił . A jak zapytałem czy wie które elementy tego auta są z wysokowytrzymałej stali obrabianej na zimno i nienaprawialnej (choć akurat błotnik jest ze zwykłej) to wywalił gały.
    Na razie potestuje to badziewie ding kinga i zdam relację

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Trzeba sprawdzać ja po odebraniu pojechalem do drugiego ASO i z PDFem w reku sprawdzalismy z mechanikiem na podnosniku dokładnosc kazdej srubki w montarzu tych elementów

Swoja droga wymiana przedniego blotnika jest przez Włochow bardzo dobrze przemyślana. Zero ingerencji w mocowanie maski itp