Witam, czy znalazłaby się jakaś dobra dusza z okolic Ząbkowic Śląskich z kablem diagnostycznym do Alfy 156 1,9 jtd, kto mógłby mi pomóc w skasowaniu błędów w mojej Alfiepozdrawiam
Witam, czy znalazłaby się jakaś dobra dusza z okolic Ząbkowic Śląskich z kablem diagnostycznym do Alfy 156 1,9 jtd, kto mógłby mi pomóc w skasowaniu błędów w mojej Alfiepozdrawiam
Hej, jest pewien problem bo jakiś tam kabelek mam i coś próbowałem zadziałać z kumplem tylko, że nic z tym nie zrobiliśmy bo błędy niby skasowane na kompie a dalej kontrolki świecą ;/ a Ty masz ten programik? a kolor autka srebrny![]()
błędy wyskoczyły mi po odpięciu akumulatora tj, ABS, poduszki i kontrolka ręcznego
to może jakiś bezpiecznik padł??
w kabinie, po lewej masz tablicę bezpieczników, a jak poświecisz jakąś latarką to głębiej zobaczysz jeszcze jedną listwę z bezpiecznikami
ale najważniejsze to żebyś spisał dokładnie numery błędów....
po 1. będziesz mógł użyć wyszukiwarki i poszukać opisów błędów
po 2. dowiemy się co tam nie gra
Polecam do rozmów darmowy FiatEcuScan z kabelkiem który masz, skoro gada. Podłączałem też na droższych interfejsach z CAN i dedykowany do opla, działają tak samo dobrze.
Żeby zagadać z ABS lub Airbag trzeba niestety przełożyć linię K na właściwy pin, oryginalnie zagada tylko z ECU, więc nie skasujesz tak po prostu tych błędów.
W złączu OBDII 16 pinowym linia K jest na pinach (jeżeli dobrze pamiętam) 7: ECU, 1: ABS i 3: Airbag, więc fachowcy przerabiają kabelki zamieniając pin 7 na 1 lub 3. Czytałem też że niektórzy zwierają 7 z 1 i 3, ale to może nie być dobry pomysł.
Ostatnio edytowane przez ArturK ; 28-12-2011 o 10:48