A jeszcze ostatnio odczułem drastyczny spadek mocy, ale wiąże to z tym że zalałem kiepskie paliwo. A co do tego że dmucha z korka to na mój rozum elektryka to by musiała brać też olej przy zużytych pierścieniach a tu nic, ale skoro tak ma być![]()
A jeszcze ostatnio odczułem drastyczny spadek mocy, ale wiąże to z tym że zalałem kiepskie paliwo. A co do tego że dmucha z korka to na mój rozum elektryka to by musiała brać też olej przy zużytych pierścieniach a tu nic, ale skoro tak ma być![]()
To wez to na rozum mechanika skoro tłok pompuje w jedną strone to jak się cofa tez wytwarza jakies ciśnienie i ono własnie idzie w przestrzeń kobrowa.Podciśnienie jest z odmy (czyli z kolektora dolotowego).
2xIMOLA; 33 16V;164 3.0 12V ;155 V6 - było
33 16V- aktualny biały obiekt do dopieszczenia
www.LKAR.pl - Lubelski Klub Alfa Romeo
nie powiem nic oryginalnego ale też jestem za remontem. sam u siebie robiłem kapitalke a pytanie też było:kupić silnik czy remontować. wyszło mnie drożej ale wiem co mam.
Moim skromnym zdaniem remontować, chyba że masz pewne żródło co do zakupu używanego, a tak lepiej nie ryzykować.![]()
Remont droższy ale pewniejszy bo może być ze "Zamienił dziadek siekierkę na kijek..."![]()
Zależy, ile lat masz zamiar jeździć tym samochodem.
jeżeli ze 2 lata - nie ma sensu.
Jak długo - robić.
I jak robić to remontować - niedawno trafiłem w necie na nowe części do boxera - ceny zachęcają do remontu, razem z nową głowicą.
Zastanawiam się nawet, czy nie mieniać swojego ts na bx. Sprzedać auto i kupić drugie oczywiście, a nie zmieniać silnik.
Jak kupujesz, to możesz trafić na gorszy niż masz.
mozesz napisac gdzie zanalazles te czesci :?:
Na prawdę zamieniłbyś swojego TS-a na słabszego, starszego i niby bardziej awaryjnego, jak to co niektórzy sądzą - BOXER-a :?:Napisał J@rek
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Znalazłem w necie: nowa głowica 500, nowe tłoki chyba po niecałe 40.
Ponieważ jeździłem subaru, dźwięk bx ponad wszystko.
Czysty i zadbany bx z uszkodzonym silnikiem.
Awaryjne może i są, ale 100000 musi wytrzymać, a więcej nie będę nim mykał.
Z drugiej strony pokazało się troche imprez w niemczech i...
I nie wiem, czy nie wolałbym jednak zrobić sobie ar z silnikiem bx. Sprawdzić zawieszenie i hamulce. Może w międzyczasie dać fotele do tapicera i zrobić je z alcantary, może lakier. Po prostu 145 mi się podoba od dnia premiery.
Moja ma tarcze z tyłu i nie jest to do pogardzenia.
Tylko mało drzwi. Jedyna wada.
BOXER rulez 8)
2xIMOLA; 33 16V;164 3.0 12V ;155 V6 - było
33 16V- aktualny biały obiekt do dopieszczenia
www.LKAR.pl - Lubelski Klub Alfa Romeo