no coachu podalem przykladowa cene...nie zaglebialem sie w temat.kiedys patrzylem na allegro to kupi juz za 1200-1500zl.Maikel a po co Ci przekladac sam ten element ze skora z boczka.Skoro znajdziesz ten element to i caly boczek musi byc
no coachu podalem przykladowa cene...nie zaglebialem sie w temat.kiedys patrzylem na allegro to kupi juz za 1200-1500zl.Maikel a po co Ci przekladac sam ten element ze skora z boczka.Skoro znajdziesz ten element to i caly boczek musi byc
Wiem że łatwiej przełożyć od razu cały boczek ale ja mam całą jasna tapicerkę z złoty aluminium i ciężko trafić taką konfigurację kolorów żeby w całości pasowała
dlatego pytałem czy da się przełożyć sam ten element tapicerki z boczku....
chyba sie da bo nawet DamianS musial obszyc boczki w tej co przerabial
ja i ona - "iniemamocne"
Odgrzewam temat
jak rozmotowac siedzisko tylne i kanapę, ponieważ chce przeprowadzić kabel do CB
czytalem ze do siedziska są 3 zaczepy z przodu i trzeba je jakoś scisnac
I TO CAŁA INFORMACJA DOT. TYLNEJ KANAPY W WĄTKU MAJĄCYM 5 STRON
pozdrawiam
Musisz ścisnąć te dwa plasiki z tego co pamiętam siedziska z przodu, że siedzisko delikatnie podejdzie do góry z przodu jak wypniesz. Wtedy docisnąć siedzisko od strony oparcia i wysunąć je do przodu, to trochę skomplikowane bo wyskoczy Ci wtedy z tylnych uchwytów. Z resztą powinieneś sobie poradzić. Tylko uważaj , żeby nie połamać tych plastików bo ja właśnie połamałem bo ma chama wyrwałem i musiałem w serwisie zamawiać później.
Raczej nikle szanse sa na wyjecie kanapy bez uszkodzenia tych spinek.Wyjmowano w mojej poprzedniej Alfie i jest to lekko mowiac niezbyt trafne rozwiazanie.Zaczep jest dwuczesciowy.Jedna czesc-biala,z miekiego plastiku siedzi w podlodze.Zas w czarna,z twardego plastiku,jest na precie w kanapie.Tak jak pisze Julowalker,zeby to rozmontowac,trzeba ta czarna czesc scisnac i wtedy kanapa powinna odskoczyc w gore.Problem polega na tym iz dojscie jest slabiutkie i niezbyt jest jak uchwycic i scisnac ta czarna spinke po obu stronach.Aczkolwiek kompletne uchwyty do montowania kanapy nie sa drogie-ok 20 zl sztuka,w ASO.Gorzej jak beda sie upierac,aby sprzedac Ci opakowanie serwisowe-20sztuk![]()
tez pasowałoby mi zdjąć siedzisko kanapy, bo u mnie nie wystaje nigdzie ta linka do otwierania tylnej klapy...
Powiedzcie w którym dokładnie miejscu ona powinna wystawać?
Może uda mi się ją wymacać pod kanapą bez zdejmowania....
Linke wymacasz nie ma problemu, ja wczoraj swoją wydłubałem,
znajduje się pod kanapą po lewej stronie, tzn. usiąć z tyłu na kanapie po lewej stronie za siedzeniem kierowcy i lewą rękę włóż pod kanapę z samej lewej strony, ale z przodu nie z boku i ją wymacasz jest dosyć gruba ze 3-4mm
Kurcze wracając do zapinek nie mam pojęcia jak je zcisnąć, ręka mi pod kanapę wogóle nie wchodzi, czy jest ktoś z serwisu na FORUM i podpowie jak to w serwisie zdejmujecie ???
pozdrawiam