OK![]()
Noooo,mi tez szarpało lekko czasem przy ruszaniu,ale przeważnie było dobrze,ostatnio szarpnęło częściej. I... dzisiaj zrzucam skrzyniesprzęgło mi sie skończyło,tarcza i docisk napewno. Nie da sie już ruszyć normalnie. Dobrze że wczoraj dojechałem o własnych siłach do garażu. Jak to ktoś wspomniał,sprzęgło skończyło sie "w sekunde"
A powiedz mi jeszcze kolego czy na biegu jałowym, podczas jazdy masz jakieś szarpnięcia silnikiem, czy pracuje równo. Bo jeśli to występuje tylko podczas zmiany biegów to cudów że tak powiem nie ma.
Miałem szarpnięcia podczas ruszania z miejsca czasami,od jakiś dwóch dni jakby ciężej dwójka wchodziła przy zmianie z jedynki. Wczoraj kiedy sprzęgło się skończyło ciągnęły biegi na wciśniętym pedale,nie można było ruszyć tak szarpało i słychać jak wyje tarcza kiedy odpuszczasz pedał. No nic ide zrzucać skrzynie,komplet Valeo już zakupiony w Autosklep24i na waciki nawet coś zostało...
aa... na jałowym pracuje okej nic sie nie dzieje,jak jedzie jak juz się uda ruszyć to tez jest okej
ile kolego dałeś za kompletne sprzęgło??
Valeo kpl. 627 zł
A wiec "wojna" sie odbyła ze skrzyniasprzęgło kaput,tak jak myślałem.Wrzucam fotki dla potomnych
Takiego dziada wyjąłem z pod docisku po zrzuceniu skrzyni
Tarcza dosłownie żyletka i okładzina się rozleciała,dla porównania nowa tarcza
Nadmienię też,że łożysko wyciskowe nie dawało oznak zurzycia nie szumiało ani nic. A jednak jak sie okazało,jako że łożysko w tym przypadku ciągnie listki sprężyste,wytarte i wyłamane było od środka. Jak widać same listki też już dobrze wyżłobione były.
Dla porównania nowy docisk
Dla potomny powtórze jeszcze że sprzęgło skończyło sie w jednym momencie,wcześnie właśnie jak niektórzy opisują czasem szarpnęło przy ruszaniu,a od jakiś dwóch dni ciasno jak by dwójka wchodziła. A tak to żadnych oznak. Farta miałem takiego, że właśnie na dniach wróciłem z trasy 6000km z zagranicy,a kilka dni temu sypnąłem się jeszcze w okolice Zakopanego z Łodzi i wyszło 840 km aaa... stało mi sie to pod garażem praktycznie tak że zdążyłem sie jeszcze doczłapać do niego. Aaa i jeszcze jedno,autko ma 210 tys i dwumas ma 3 mm luzu przy 5-7 dopuszczalnych tak że nie jest tak źle chyba z tymi dwumasami
PS Przepraszam założyciela tematu za zarzucanie moimi info tego postu ale wydaje mi się ze określenie tytułu jest dobre do usterki i bedą mieli może przyszli lub obecni użytkownicy jakiś obraz,"CO TO MOŻE BYĆ"![]()
Ostatnio edytowane przez michal_lc4 ; 20-01-2012 o 00:28
HEj.
Ja miałem to samo .Dwumasa raczej a nie żaden termostat. Musisz zmienic całe sprzegło komplet z dwumasa .Ja dalem okolo 1600 PLN plus wymiana.
Pozdr
\
Odświeżę temat, walki z szarpaniem silnikiem ciąg dalszy, wymieniłem już:
kompletne sprzęgło
dwumas
poduszkę centralną, poduszkę skrzyni, drążek reakcyjny
koło pasowe wału
Przy dodawaniu i odejmowaniu gazu czuć ruch lewarka skrzyni biegów, po puszczeniu całkowitym sprzęgła silnik sobie jeszcze raz ruszy się zanim zacznie iść równo czyli taki pospolity kangurek. Puka przy zmianie biegów. Silnik chodzi równo nie kopci, rozrząd zmieniony i później jeszcze sprawdzony, wtryski podmienione na inne i tak samo zachowuje się. Ręce opadają. Nie wymieniłem jedynie poduszki koło rozrządu ale w sumie już nie wiem czy jest sens, nie wygląda na rozbitą
Może ktoś ma jakieś sugestie czy może jednak spróbować jeszcze z tą poduszką ?
Ostatnio edytowane przez pawel2910 ; 25-05-2014 o 18:05
Mam podobny problem. Przy delikatnym ruszaniu telepie mi autem (1.9 jtd 105). Jak ruszam z wyższych obrotów powyżej 1500 to dość płynnie rusza chociaż czuć że trochę telepie. Nie ma żadnych odgłosów sprzęgła, biegi lekko wchodzą. Jak odpalam i gaszę to telepnie. Czuć drgania na postoju. Jak pojeżdżę trochę po mieście w korkach to pedał robi się twardy i skrzypi. Poprzedni właściciel całkiem niedawno wymieniał kompletne sprzęgło na luk-a i wysprzęglik. Dwumasa podobno była ok. Nie wiem teraz czy koło już padło czy sprzęgło zostało zajechane. Sprzęgło bierze na dobrej wysokości, na pedale czuć przy ruszaniu nieregularną prace sprzęgła. Na postoju żadnych drgań pedału.
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?