nie wiem czy dasz tam radę wcisnąć, jak kiedyś z przymusu rozbierałem to jest płytka scalona na całej powierzchni tarczy... ale rozbierałem prędkościomierz więc w obrotomierzu może być inaczej![]()
nie wiem czy dasz tam radę wcisnąć, jak kiedyś z przymusu rozbierałem to jest płytka scalona na całej powierzchni tarczy... ale rozbierałem prędkościomierz więc w obrotomierzu może być inaczej![]()
Bubu mam do Ciebie taką małą sprawkę troche nie na temat ale.... czy dałbyś rade podłączyć nieoryginalny parktronik do wyświetlacza CD który ma NAVI bo wtedy wyglądało by to jakoś lepiej niż osobny wyświetlacz.Dodam że jest to radyjko jakie montuje się w alfie 2.4 jtd z opcją nawigacji http://www.forum.alfaholicy.org/topi...156-vt8682.htm
tu jest fotka takiego radyjka.
Navi ładne tylko za dużo grzebania, lutowania, przerabiania interfejsu.
a my mamy 3 kable , +, - oraz pin z sygnałem K.
wszytko razem podłaczone do gniazda diagnostycznego, czysto, ładnie.
bubu ja mam taka propozycje która mógłbs rozwazyc:
_ czy dąłoby sie wykonac kilka kilkanascie tego typu urz na potrzeby forumowiczów bo niektórzy tak jak ja maja dwie lewe rece i żadna instrukcja im nie pomoże.
tylko odpowiedz mi na zadane pytanie: gdzie chciałbyś to mieć.
ja skłaniam sie do wbudowania do zegara obrotomierza w tym przypadku trudno mówić o sprzedaży, ale pozostaje elektryk w okolicy.
wersja panelowa, kasetowa spełnia te oczekiwania ale tez pozostaje problem gdzie i jak to zamocować.
napewno komputerek będzie obsługiwał na początek tylko ECU z M1.5.5.
Należy się takzę liczyć z tym że projekt upadnie, jak wiele innych, z takiego lub innego powodu.
całkiem inne problemy wychodzą jak sie robi urządzenie nie dla siebie.
na razie jest prawie euforia i pełen entuzjazm.
No włąsnie.Musi to być gdzieś wkąponowane by wyglądało estetycznie. U siebie widzałbym cos takiego na wyświtlaczu radia albo jak nowszych alfach w nawiewie.
Kratki są po bokach wiec po środku mozna by wyciąć otwór w plastiku.Trzeba by przjrzeć sie dokładnie i najlepije kupić na szrocie by ekperymentować. Cyba nie chodliwa to częśc by drogo nie kosztowała.
Ja - jako że- miałem alfe 156 przed i teraz mam po FL narzekam na wskaźnik chwilowego spalania- ciągle tylko 12-13- 14 to stresujące- wole zyć w błogiej nieświadomości- pomysł fajny tylko trzeba dobrze taki ekranik umiejscowić w alfie by wkomponował się w deskę![]()
“You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson
ech ja bym go chciał miec w tej wnece na osłone bezpieczników. Nie musze cały czas na niego patrzec, albo pod popielniczka.