w realach też jest ( nie K2 tylko czeska z druchemy )Napisał peteja_43
![]()
w realach też jest ( nie K2 tylko czeska z druchemy )Napisał peteja_43
![]()
No dziasiaj 6 godz. przy belli srodeczek i pierwszy raz pasta Tempo efekt bardzo dobry tylko niemam jeszcze wosku koloryzującego .Na drugi raz już będzie .Musiałem na szybko to robić bo jutro bellą pojedzie młoda para <hello>
Alfa i jej ochroniarz
Korczu slyszalem od znajomego ze jak sie ma rysy to mozna je przed polerka odtluscic i pomalowac delikatnie, pozniej je spoleruja i jest jak nowka. czy wiadomo cos ci na ten temat?
Mam pytanie,czy taka obustronna polerka elektryczna jest dobra do wypolerowania auta czy musi być takie coś na zasadzie szlifierki kątowej ? Taka obustronna niewiele kosztuje w porównaniu do tej "szlifierskiej" i stąd moje wątpliwości czy się nadaNapisał FlaY
![]()
Ponownie ostatnio potraktowałem lakier wkrętarką i efakty są dobre. Mam słaby akumlator we wkrętarce i starcza tylko na kilka minut, lecz widzę że taki sprzęt w polerce spisuje sie dobrze.
Wkrętarką????
Normalna polerka ( a raczej maszyna) Wygląda podobnie do dużego flexa, tyle że max obroty ma do 1700\min. Istotą polerki jest rozgrzanie lakieru poprzez nacisk gąbki ( bądź misia do suchej polerki) i kontakt z pasty z lakierem. W przypadku polerowania na mokro ( 85% zastosowania w naszym kraju) ważne jest też polewanie wodą w odpowiednim momencie, daje to dobry efekt wizualny. Żadnych past tempo , i Auto max, bo zamiast ładnego efektu, ujrzycie podkład. Polecam produkty Farecla ( G3 -G12)
ja poleruje auto max 3 razy w roku - jakbym chcial za kazdym razem pilowac lakier pastami sciernymi i lekko sciernymi to obecnie mialbym kolor srebny metalik![]()
No wketarką, co zawsze jest lepsze niż ręcznie szmatką się trudzić. Ponadto o wiele szybciej i ręka nie boli. Efekt jest bardzo widoczny.Na gąbkę nakładam Tempo, a ostatnio zwilżałem trochę dodatkowo wodą w ramach eksperymentu. Trzeba jedynie uważać bo bryzga jak są duże obroty.Autko lśni jak nowe z fabryki i znikają drobne ryski, których za nic nie mogłem ręcznie zapastować.Napisał Uszatek
moja bella oddana w rece fachowców - jutro odbieram i bedę domywał z pasty farecla wszystkie szczeliny po polerce profesjonalnie wykonanejdodatkowo podkleili mi jeden próg bo był na taśme dwustronną. na moje życzenie osunięto oznaczenia z tylnej klapy i przepolerowano klosze lamp przednich. jak umyje i nawoskuje belle sesja zdjęciowa obowiązkowa
![]()
Proponuję trochę droższą - G3 Farecla - efekt obłędny. Zrobiłam na razie klapę bagażnika i zaskoczył mnie efekt.Napisał chichopotam