Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 65

Temat: Polerka Belli

adamodg
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał peteja_43
    Jeśli ktoś jest chętny na pasta Tempo jest w supermarkiecie Tesco
    w realach też jest ( nie K2 tylko czeska z druchemy )

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

No dziasiaj 6 godz. przy belli srodeczek i pierwszy raz pasta Tempo efekt bardzo dobry tylko niemam jeszcze wosku koloryzującego .Na drugi raz już będzie .Musiałem na szybko to robić bo jutro bellą pojedzie młoda para <hello>

Alfa i jej ochroniarz

Użytkownik Pirat drogowy Avatar OO__V__OO
    Mieszka w
    Krapkowice/Opole
    Auto
    307 CC

Domyślnie

Korczu slyszalem od znajomego ze jak sie ma rysy to mozna je przed polerka odtluscic i pomalowac delikatnie, pozniej je spoleruja i jest jak nowka. czy wiadomo cos ci na ten temat?

Użytkownik Świeżak Avatar arturo
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Alfa 156 2,4 JTD 2001r

Domyślnie

Cytat Napisał FlaY
    ja kupiłem sobie z tatą polerke na spółe i polerowanie belli zajmuje mi godzinke
    Mam pytanie,czy taka obustronna polerka elektryczna jest dobra do wypolerowania auta czy musi być takie coś na zasadzie szlifierki kątowej ? Taka obustronna niewiele kosztuje w porównaniu do tej "szlifierskiej" i stąd moje wątpliwości czy się nada

tomkap
    Gość

Domyślnie

Ponownie ostatnio potraktowałem lakier wkrętarką i efakty są dobre. Mam słaby akumlator we wkrętarce i starcza tylko na kilka minut, lecz widzę że taki sprzęt w polerce spisuje sie dobrze.

Uszatek
    Gość

Domyślnie

Wkrętarką????

Normalna polerka ( a raczej maszyna) Wygląda podobnie do dużego flexa, tyle że max obroty ma do 1700\min. Istotą polerki jest rozgrzanie lakieru poprzez nacisk gąbki ( bądź misia do suchej polerki) i kontakt z pasty z lakierem. W przypadku polerowania na mokro ( 85% zastosowania w naszym kraju) ważne jest też polewanie wodą w odpowiednim momencie, daje to dobry efekt wizualny. Żadnych past tempo , i Auto max, bo zamiast ładnego efektu, ujrzycie podkład. Polecam produkty Farecla ( G3 -G12)

Użytkownik Pirat drogowy Avatar OO__V__OO
    Mieszka w
    Krapkowice/Opole
    Auto
    307 CC

Domyślnie

ja poleruje auto max 3 razy w roku - jakbym chcial za kazdym razem pilowac lakier pastami sciernymi i lekko sciernymi to obecnie mialbym kolor srebny metalik

tomkap
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Uszatek
    Wkrętarką????
    No wketarką, co zawsze jest lepsze niż ręcznie szmatką się trudzić. Ponadto o wiele szybciej i ręka nie boli. Efekt jest bardzo widoczny.Na gąbkę nakładam Tempo, a ostatnio zwilżałem trochę dodatkowo wodą w ramach eksperymentu. Trzeba jedynie uważać bo bryzga jak są duże obroty.Autko lśni jak nowe z fabryki i znikają drobne ryski, których za nic nie mogłem ręcznie zapastować.

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

moja bella oddana w rece fachowców - jutro odbieram i bedę domywał z pasty farecla wszystkie szczeliny po polerce profesjonalnie wykonanej dodatkowo podkleili mi jeden próg bo był na taśme dwustronną. na moje życzenie osunięto oznaczenia z tylnej klapy i przepolerowano klosze lamp przednich. jak umyje i nawoskuje belle sesja zdjęciowa obowiązkowa

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Cytat Napisał chichopotam
    Kup pastę Tempo (kosztuje doslownie parę zlotych.
    Proponuję trochę droższą - G3 Farecla - efekt obłędny. Zrobiłam na razie klapę bagażnika i zaskoczył mnie efekt.