Sebastian, fajnie to wyglada. Tylko widze, ze mocowanie belek jest w SW tak samo wasko rozstawione, jak w sedanie, co przy dluzszych boksach moze byc niestety problemem
Tak, belki są blisko siebie (z tego co studiowałem ich umiejscowienie, to i w sedanie i w SW są one umiejscowione analogicznie) - ale ile bym bagażników bazowych nie sprawdził (oczywiście różnych producentów), wszystkie mocowane były w tych samych (mniej więcej) punktach, miejscach.
Jak widać na zdjęciach box przesunąłem maksymalnie do tyłu, już bardziej cofnąć się go nie da.
Sebastian,jakiej długości jest twój box?
Na poprzedniej stronie było napisane że to Motion 800 - na stronie Thule wszystko znajdziesz.
Jak już zasugerował epsonix, wcześniej napisałem co mam "na dachu" - Thule Motion 800.
Nie mierzyłem go samodzielnie, ale z tego co podaje producent to ma on długości trochę ponad 2 metry.
witam,
pozwole sobie na dolaczenie kilku slow i fotek dotyczacych w/w tematu. Wiekszosc z Was "idzie" w THULE, ja z kolei poszedlem w cos innego, a jednoczesnie markowego i po krotkim tescie godnego polecenia.
Otoz dokonalem zakupu bagaznika typu box firmy KAMEI CORVARA 390. Wczoraj mialem okazje pierwszy raz odbyc z nim trase. Max predkosc jaka jechalem z box'em to 170 km/h. Oczywistym jest, ze szumy byly, ale nie na tyle uciazliwe, zeby mialo to wplyw na komfort jazdy. Chwilowe spalanie przy predkosci 150 km/h (odcinek ok 4 km) komputer pokazywal w granicach 8.5 - 9.0 litra.
Reszta na zalaczonych obrazkach.
pozdrawiam
seba
![]()
OT: jakby ktoś był zainteresowany mam do sprzedania ori bagaznik bazowy do 159 sedana - poniewaz mam dwa, ten jest w ogole nieuzywany, zlozony tylo do fotek.
jesli ktos interested to zapraszam na priv - oglosznie w dziale bazar:
http://www.forum.alfaholicy.org/czes...159_sedan.html
A w temacie fota (ori bagaznik z boxem carver ladnie sie prezentuje - odpowiednik thule motion ale imo ladniej wyglada na aucie, przymierzalem oba boxy, dodatkowo te same funkcje a troche tanszy, z taurusa zrezygnowalem jednak jakosc musi kosztowac ::
Ostatnio edytowane przez szewi ; 08-03-2012 o 10:40
Jaki maksymalnej długości box można zamontować w SW ?
Witam, ogrzewam trochę ten temat, czy ma może ktoś do sprzedania bagażnik bazowy do AR159 SW ? lub może polecić jakiś konkretny model?
Relingów, ani haka nie posiadam, a rowery chciałbym zabrać na wakacje
z góry dzięki