Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Temat: świece - czy można kupić tańsze?

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

Mam Beru Brisk NGK Denso i parenascie innych ale to to właśnie z tego względu polecam te a nie inne opinie klientów plus własne obserwacje. A z ciekawostek to tak lubie te nowe wspaniałe świece że sam jezdze na golden lodge Ale jak już to własnie Denso i Beru. Brisk to taka półka okolic Iskry Jakościowa oczywiście
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Alfa romeo 145 1.6 boxer 1995

Domyślnie

Co do zakupów u amigas-a to bym się wstrzymał z własnych doświadczeń, zawsze czekanie tydzień na kurierską przesyłkę ( bo to zapomniał wsiąść itd), kontakt prawie żaden... a tak wgl to do dziś mam niepasujący filtr paliwa za ~50zł choć podany był numer auta, dane itd... Oczywiście co do wymiany czy zwrotu kontaktu zero, paragonu zresztą też....
    Ostatnio edytowane przez Chasim ; 26-01-2012 o 00:41

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Chasim Zobacz post
    Co do zakupów u amigas-a to bym się wstrzymał z własnych doświadczeń, zawsze czekanie tydzień na kurierską przesyłkę ( bo to zapomniał wsiąść itd), kontakt prawie żaden... a tak wgl to do dziś mam niepasujący filtr paliwa za ~50zł choć podany był numer auta, dane itd... Oczywiście co do wymiany czy zwrotu kontaktu zero, paragonu zresztą też....
    Proszę Cie odezwij się na priv, bo niestety tel z stopki zdechł sobie (w sensie aparatu cudnej firmy srajsung). Może być tęż gg bądź skype. Ewentualnie mail. Jeżeli czegokolwiek brakuje (paragonu bądź rozrząd a jakoś tak kojarzę) to bez problemu otrzymasz duplikat. Jeżeli zakupy są z okresu czerwiec-październik to mogło być sporo niedociągnięć, żewzględu na fakt, że wtedy de facto nie miałem fizycznie możliwości samodzielnego ogarniania wszystkich wysyłek, plus sprawa z firmą kurierską która od 9 miesięcy znajduje się w sądzie. Jeżeli chodzi o filtr sądząc po wpisie w profilu to były w boxerze 2 rodzaje filtrów przewodowy skręcany i na szybkozłaczki, więc dobierany był pewnie do nr nadwozia.

Za wszelkie uchybienia z okresu czerwiec-październik a i częściowo listopad serdecznie przepraszam. Postaram się Ci to jakoś wynagrodzić.

PS przejrzałem skrzynkę PRIV i nie mam żadnej informacji od Ciebie z reklamacją.

Użytkownik Romeo Avatar GrzesiuŻar
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    156 SW 2.5 V6 2002/03 192KM

Domyślnie

Amigas, nie tłumacz brak kontaktu zdechniętym telefonem... Co za problem zmienić aparat na jakiś inny, stary z szuflady etc.? Wiele osób mówiło mi, że na części od Ciebie czasem trzeba czekać do usranej śmierci, i to jeszcze przed okresem 6-10.2011. Więc po prostu zrób coś z tym, a nie tłumacz się bezsensownie..

A żeby nie było OT to właśnie znalazłem fakturę za świece NGK zwykłe (nie platynki) z mojej 155, które wymieniałem po zrobieniu 53k km, więc jak widać też są dobre. Choć na forum kilka razy był też poruszany temat łatwości urwania świecy przy wkręcaniu w NGK..
    AR 146ti 2.0 16v '96
    AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
    AR 155 2.0 16v '95
    AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
    AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiuŻar Zobacz post
    Amigas, nie tłumacz brak kontaktu zdechniętym telefonem... Co za problem zmienić aparat na jakiś inny, stary z szuflady etc.? Wiele osób mówiło mi, że na części od Ciebie czasem trzeba czekać do usranej śmierci, i to jeszcze przed okresem 6-10.2011. Więc po prostu zrób coś z tym, a nie tłumacz się bezsensownie..

A żeby nie było OT to właśnie znalazłem fakturę za świece NGK zwykłe (nie platynki) z mojej 155, które wymieniałem po zrobieniu 53k km, więc jak widać też są dobre. Choć na forum kilka razy był też poruszany temat łatwości urwania świecy przy wkręcaniu w NGK..

Nie tak łatwo znaleźć coś co microsim obsłuży, ale dzisiaj będzie już nowa normalna. No było kiepsko, poprawiło się, popytaj tych co ost zamawiali. Wypada jednak moim zdaniem sie wytłumaczyć i przeprosić jak coś było nie tak.

A propos NGK urywanie (o którym teź mówiłeś z Beru) jest wg mojej wiedzy domeną NGk ale zielony (FR) o japonii złego słowa raczej nie słyszałem. Z ciekawości podziel się symbolami zwykłych NGK jakie Ci polecono w miejsce platynki? Bo jest kilka szkół tej podmianki.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Alfa romeo 145 1.6 boxer 1995

Domyślnie

Wiadomość napisana, pare już Twoich nowych postów powstało a odpowiedzi na moje wiadomości dalej brak..

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

właśnie wszedłem na forum zacząłem odpisywać, natomiast odp na PW już jest Jak dobrze popatrzysz to od pt mnie nie było (popołudnie). Musiałem też wypracować rozwiązanie a konkretnie jego propozycję. Odpowiedź powinna być już na PW.

W temacie natomiast jeżeli auto ma gaz radzę unikać świec Champion, chyba, że ktoś może je wymianiać co 10 tys kiedy to zauważalnie słabną.

Użytkownik Romeo Avatar Jester
    Mieszka w
    Wrocław/Włodawa
    Auto
    AR 146 1.4 bx

Domyślnie

a to i ja się podłącze, u amigaska złożyłem zamówienie na olej, tak około 6-7 osób chciało kupić a na maile czekam do dziś od listopada... ludzie się rozmyślili. tudzież 2 razy robiłem duuże zakupy, na które nie dostałem ani paragonu ani faktury... w sumie mi nie zależy aczkolwiek chciałbym mieć historię co w aucie wymienione na nowe bo czasem to pamięć szwankuję w sumie to nie grzecznie i mi głupio tak wypominać bo jeżeli ma się problem to na osobności ale to nie 1 przypadek i nie mój a kilku osób. Łukasz, ogarnij się sympatyczny z Ciebie człowiek i dbaj by tak pozostało
    If you just let me I'll find a way
    To ease your mind and for you to stay
    And I will untie all the ropes
    It's hard for me but believe me, I'm trying.

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

chyba musimy zmienić tytuł wątku na taki: co amigas schrzanił:/ To ja się znowu będę płaszczył i przepraszał. Co do zakupów, to za tą paczkę z rozrządem ja mam tylko kopie FV org powinien być u Ciebie, nie ma możliwości, żeby rozzrząd poszedł bez FV na której jest nr nadwozia i rej auta. Zresztą to jest warunek gwarancji. Tak jak fv za montaż i stopień napięcia wstępnego paska (co akurat daje radę przeskoczyć.

PS masz przecież mój prywatny numer, możesz dzwonić jak coś jest nie tak. Przyjmij to jako zasadę stałą do momentu aż pozbędę się*tego gówna zwanego samsungiem, bo już mi cierpliwości na ten syf nie starcza. za ok 1 tydzień powinienem mieć już normalny telefon czytaj Srajfona. Zreszta sam pamiętasz jakie jazdy były z samsungiem jak nie można było normlanie nawet pogadać bo łączył bez głosu. Albo jak nie pokazywał wogóle połączeń nieodebranych tylko na koniec dnia albo następnego dnia seria sms z wiadomościami na skrzynce poczty głosowej. To jest katastrofa, której muszę się pozbyć.

PS Wyprzedaż blacharska o której rozmawialiśmy będzie dopiero na wiosnę, narazie ruszył tylko dział resztek wnętrza od 156 w górę

Użytkownik Romeo Avatar Jester
    Mieszka w
    Wrocław/Włodawa
    Auto
    AR 146 1.4 bx

Domyślnie

Łukasz, ja do Ciebie nie mam pretensji, nie chce Cie oczerniać czy coś w tym stylu. Dla mnie jesteś fachowcem, człowiekiem, który zna się na rzeczy ale takie ''wpadki" to raczej nie są na miejscu. Mimo wszystko za jakiś czas znowu się do Ciebie odezwę po części. Nie gniewaj się na mnie, nie mam żalu do Ciebie i przepraszam jeśli uraziłem. Koniec OT
    If you just let me I'll find a way
    To ease your mind and for you to stay
    And I will untie all the ropes
    It's hard for me but believe me, I'm trying.