Ja zastąpiłem fabryczny Exide 60Ah/540A na Exide Premium77Ah/760A ,odpala od pierwszego strzału bez najmniejszego telepania.
Ja zastąpiłem fabryczny Exide 60Ah/540A na Exide Premium77Ah/760A ,odpala od pierwszego strzału bez najmniejszego telepania.
Dzisiaj i mój akumulator zaczął odmawiać posłuszeństwa - musiałem kręcić trzy razy zanim Alfa odpaliła, więc nadszedł czas na wymianę...
Jaka jeszcze firmę akumulatorów polecacie - kolega wyżej Exide Premium77Ah/760A.
Co myślicie o Boschu ??
Bosch też ok, Centra również.
http://www.ceneo.pl/9065731
Taki będzie okey ?*
Parametry są OK.
U mnie również w pierwszy mróz i aku padł a był Bosch 62Ah 480A - Chciałem polepszyć i kupić coś większego(również gabarytem) ale właśnie po pierwsze przez
wiązki przewodów oraz prawdopodobieństwo niedoładowywania przez alternator zdecydowałem się zostać przy oryginalnym wymiarze i wybór
padła na VARTĘ 60 Ah i 580A. Kręci aż miło.
DF
mi centre odradzali ale roznie z tym bywa.Narazie to co kupilem kreci az milo.Nie mialem problemow i za pierwszym razem za kazdym razem odpala na dotyk.
Mam jeszcze jedno pytanko. Jeżdże codziennie na krótki odcinkach - ok 6 kilometrów do pracy i 6km do domu.
Może powinienem wziąć akumulator o mniejszej pojemności ? Czy 77Ah nie będzie za dużo - aku zdąży się naładować ?
Panowie jeszcze poproszę o jakieś wskazówki do wymiany aku.
Czytałem kiedyś, że po wymianie przestaje działać Blue oraz miga licznik km.