dzięki Panowie za info! najlepsza była żona, jak poczuła owy cudny zapach zaczeła mi cisnąć że juz mi się auto rozsypuje i że ona mowiła że tak będzie bo to AR... ehh te kobiety i ich teorie![]()
U mnie jak poprzednio miałem Fiata to też linki marzły. Myślę że problem w tym, że one są odkryte zupełnie. Nie wiem jak w 159... Ogólnie tam gdzie jest łącznik gdzie zapięte są linki od hamulców z główną linką tą co idzie z kabiny nie ma żadnej osłony pod autem w 156. Ciekawe czy jakby to zasłonić to problem by zniknął??? No i słabiutkie są sprężyny które te linki odciągają.
Ja gumkę/harmonijkę przy końcu linki wypełniłem smarem grafitowym dla lepszej szczelności. Robiłem to 3 lata temu po zakupie auta i na razie odpukać.
---------- Post added at 19:19 ---------- Previous post was at 19:15 ----------
To dobrze, że nie masz passata B6 z elektrycznym ręcznym. Tam są dopiero jaja na mrozie tego kalibru. Moja żona też często narzeka... wysiadając z aut innych marek. Wirus alfa już ją dopadł dawno temu choć przebieg choroby jest bardzo lekki![]()
No ja tych gumek praktycznie nie mam więc nie narzekam.A jak postoi w garażu to odmarza i jest git. teraz już nie marznie bo nie ma wody na ulicy.
A linki mam do wymiany. Jakoś nie mogę się zabrać za to. Muszę trochę przerwy zrobić po wymianach zawieszenia.
![]()
ja się jutro rozkręcam-w sensie do mechanika ją daje, rozrząd,pompa, świece, linka, taki plan a co wyjdzie na miejscu to się jeszcze okażeheh