Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Zakup Afly 147 140KM

Użytkownik Embrion Avatar Matrix82
    Mieszka w
    Czeladź
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie Zakup Afly 147 140KM

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów i klubowiczów, wydaje mi sie że najlepszym miejscem na uzyskanie informacji i porad odnośnie zakupu alfy mogę uzyskać od Was moi drodzy tak więc piszę.... Bardzo chciałbym stać się posiadaczem Alfy 147 140km i taką tez znalazłem na allegro jednakże chciałbym skonsultować z Wami to czy warto w ogóle wybierać się obejrzeć ten właśnie egzemplarz

http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-ti-...C22701165.html

Czekam na Wasze uwagi, sugestie i opinie...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar korzen
    Mieszka w
    Bangor/North Wales
    Auto
    byla Alfa romeo 147 1,9jtd, bedzie ...?

Domyślnie

Na początek to by się przydały lepsze zdjęcia bo ciężko cokolwiek powiedzieć. Z tego co ja widze to lampy były wymieniane bo brakuje ciemnych środków. Cena bardzo bardzo okazyjna w porównaniu, ciężko znaleźć 140koni w tych pieniądzach a co dopiero ti. Napisz na forum regionalnym, może ktoś widział, albo zobaczy
    Patrz w lusterka, sprawdź dwa razy - Golfy są wszędzie!!

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Stilo 1,9 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał korzen Zobacz post
    Na początek to by się przydały lepsze zdjęcia bo ciężko cokolwiek powiedzieć. Z tego co ja widze to lampy były wymieniane bo brakuje ciemnych środków. Cena bardzo bardzo okazyjna w porównaniu, ciężko znaleźć 140koni w tych pieniądzach a co dopiero ti. Napisz na forum regionalnym, może ktoś widział, albo zobaczy
    12 tys + malowanie.. Te uszkodzenia lakiernicze wyglądają jak kiepsko położony lakier - fabryka to to nie jest na pewno.

Poza tym - jak dla mnie to zaznaczony fragment był malowany w Paint albo czymś równie "profesjonalnym"

Mieszka w
    Czeladź
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

Dzięki za uwagi, powiem więcej ja jeszcze na tych bardzo wyraźnych fotkach dojrzałem że kierownica jest mocno zniszczona (górna częśc kierownicy nielze rozerwana) dzwoniłem do gościa i rozmawiałem z nim, żekomo auto od trzech lat w kraju ale jak to powiedział mało jeżdzone po polskich drogach i powiedział jeszcze ze nic nie robili przy zawieszeniu (nic nie stuka nic nie puka) tak więc nie wiem jak mam rozumieć że "my nic nie robiliśmy" czyli co warsztat samochodowy czy co?? dalej odnosnie kierownicy powiedział że faktycznie jest zniszczona ale wynika to z tego że auto sprowadzone z kraju w którym jest bardzo ciepły klimat i dlatego iż mocno tam grzało słońce popękała kierownica..... no sorry ale lepszej sciemy to ja jeszcze nie słyszałem.... próczy tych świaleł nie oryginalnych coś jeszcze zuwazacie?? Jak na razie to rozumiem że odradzacie ten egzemplarz....

Pozdrawiam

phpion
    Gość

Domyślnie

Powiedz, że jesteś bardzo zainteresowany zakupem, ale że prosisz o fotki w lepszej jakości, bo przy takiej kompresji zdjęć to niewiele widać. Przydałyby się również fotki zrobione "na wprost" z przodu, z tyłu i z boków, a nie spod kątów. Coś mi się wydaje, że po tej prośbie kontakt się urwie

latar998
    Gość

Domyślnie

Samochód projektowany we włoszech, czyli w miarę ciepłym klimacie na pewno nie popsuje się jak ten od słoneczka. Kompletna bzdura. Zderzak lakierowany, lampy wymienione jak kolega korzen dobrze zauważył. Czyli dzwon z przodu.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    MiTo 1.4TBi 166 3.0V6, GTV 2.0T.S.

Domyślnie

Zwróć uwagę na plastiki, tam gdzie są poduszki powietrzne kierowcy i pasażera - widać, że nie są dobrze spasowane. To też potwierdza poprzednie posty i dodaje - wypchane gazetami miejsca na poduszki (prawdopodobnie)

Mieszka w
    Czeladź
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

Wielkie dzięki za wszystkie uwagi jednak nie ma to jak fachowcy klubowi podsumowując nie warto zawracać sobie głowy, a zobaczcie jeszcze może ten egzemplarz, wydaje mi się mniej zmęczony życiem

http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-14...075602018.html

Nie wiem czy warto wyciągać wnioski ze scenerii w jakiej były robione fotki ale to wygląda na jakiś warsztat. A wiadomo jeśli warsztat to jest całkiem prawdopodobne ze autko było ściągnięte nie koniecznie "w jednym kawałku".... nie wiem może się mylę co o tym sądzicie??

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

ta z linku jest z KRK - tam jest spora grupa aktywnych forumowiczów
    zapodaj ten link w dziale regionalnym - może ktoś będzie łaskaw i rzuci okiem