Ma ktoś może wiedzę na temat włoskich stron z ogłoszeniami sprzedaży aut - chodzi mi o takie włoskie mobile.de jak na niemieckiej stronie, z góry dziekujepozdrawiam. Chciałbym sprowadzić 166 i z ciekawości zorientować sie jakie są tam ceny.
Ma ktoś może wiedzę na temat włoskich stron z ogłoszeniami sprzedaży aut - chodzi mi o takie włoskie mobile.de jak na niemieckiej stronie, z góry dziekujepozdrawiam. Chciałbym sprowadzić 166 i z ciekawości zorientować sie jakie są tam ceny.
Ponizej masz link:
http://search.ebay.it/_W0QQa18ZQ2d24...pZ2QQpfidZ1177
jak nie wejdzie to wpisz sobie www.ebay.it i na tej stronie jest w miare duzo aut.... nastaw sie ze tanio kupisz jakiegos ulepka i rozsypka do ktorego dolozysz sporo kasy!!!!!
Ja bym nei kupował alfy z Italii- zwykle są w bardzo złym stanie te auta- także trzeba liczyć się z tym że lepiej pojechac i samemu "organoleptycznie" oglądac niz kupowac od włochów przez internet
“You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson
bylem we wloszech prawie 2 lata jezeli auto pocodzi polnocy to jeszcze spoko a jak z poludnia to masakra (auta poobijane pierszenstwo ma ten kto glosniej krzyczy, piie piwa za kierownica oraz przejezdzanie na czerwonym swietlenalezy do dobrego tonu
tanio mozna kupic jak wszedzie tylko w jakim stanie? i po co?
Ja tam nie mam nic przeciwko autom z Italii. Bynajmniej są nieskorodowane, bo suche powietrze tam jest. Co do południa ... w Napoli trzeba mieć donośny klakson nawet w skuterku, albo ciężarówce skuterowej Piaggio i z podporządkowanej można nagle zrobić główną. Szalona tam jazda. Ale jak się chce mieć auto wychuchane to lepiej do Włoch nie jechać. Moim zdaniem dla aut w najlepszym stanie najlepiej jechać do Austrii.
Znowu ja mam auto z Niemiec i jest przetarte z dwóch stron nad tylnymi nadkolami. Specjalnie mnie to w ogóle nie rusza, ale są ludzie którym by to okrutnie przeszkadzało.
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
moja alfa jest z włoch i była w bdb stanie.
www.autoscout.it
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
Nie rozumiem stwierdzenia, że alfa z Włoch jest nie warta zakupu. Wręcz przeciwnie. Poza drobnymi uszkodzeniami najczęściej nic im poważnego nie dolega pod względem blacharskim. Natomiast tego samego nie można powiedzieć o autach z Niemiec. Tam alfami jeżdżą głównie outsiderzy i to niestety widać. Nasza Gtv przyjechała z Włoch a jej stan możemy określić jako idealny. Poza tym, nikt normalny nie kupuje auta przez internet. Chodzi tylko o złapanie kontaktu.
Kate&Fred
Hmm ja się coś mogę na en temat wypowiedziec, bo mam alfe sprowadzoną z włoch. O dziwo po pierwsze blachy w dobrym stanie, nic nie poobijane, nic nie rdzewieje, zawias w idealnym stanie. Minus natmiast to mechanika, jeden simering wypadł, pzepływomierz do wymiany, jeden fotel kierowcy ma lekko przetarty boczek i zamiast kompletu kluczyków mam jeden i to na dodatek bez karty... jednak po odliczeniu kosztów napraw i tak się opyla bo tam taka alfa jak moja kosztuje 2oooE a w polsce ponad 10ooo zł