hmmm...coś obiło mi się o uszy ze ktos tak robił....ale nei wiem czy czasem nie była to właśnie przekładka z anglika i chodzilo o sanki o dodatkowa regulacje zeby byla po str kierowcy...poszukaj na forum, wydaje mi sie ze bylo cos w tym temacie![]()
hmmm...coś obiło mi się o uszy ze ktos tak robił....ale nei wiem czy czasem nie była to właśnie przekładka z anglika i chodzilo o sanki o dodatkowa regulacje zeby byla po str kierowcy...poszukaj na forum, wydaje mi sie ze bylo cos w tym temacie![]()
witam ponownie...
rozmawiałem wstepnie z tapicerem ARMJ Sport kolo Pabianic(podobno bardzo dobra firma i sporo projektow robili)
mowil ze bez najwazniejszego czyli wymiarów tylniej kanapy (o ktorych pisalem wyzej co byloby mi potrzebne) nie ruszymy czy jest mozliwosc przelozenia tapicerki z GT na stelaz ze 147 i jakie bylyby koszty. Co do reszty to mniej wiecej:
boczek 450-500/szt +materiał (bo w moim przypadku nie ma tych naciec jak w wersji po lifcie plus zmiana skaju na dole drzwi z jasnego na czarny a tu z kolei problem z wyprofilowaniem przy pojemniku na bibeloty:/)
podłokietnik obszycie 100zl + pewnie material(tu nie dopytalem)
elementy deski i schowek po 50zl + pewnie material
zalozenie mat grzewczych 50zl za mate plus 100 za ich zalozenie(2 na tylna kanape) przod sam zaloze....
no i dochodza koszty przelozenia kanapy...
do tego cena foteli okolo 1000zl
i zbiera sie niemala sumka:/
na moje oko ceny troche wysrubowane;>? (poczatek listy)
znacie jakis tapicerów w okolicach Pabianic/Łodzi?
Ostatnio edytowane przez noname ; 28-01-2012 o 16:53
aktualizujac znalazlem tapicerów w adekwatniejszych cenach...
500zl za wszystkie boczki skora z przeszyciami jak w wersji po lifcie. Obszycie dolu boczka z koloru szarego na czarny +400 za wszystkie(ale mysle ze do stargowania) wiec juz przystepniej... przerobka kanapy od 200-500zl i mniej wicej tapicerzy takie ceny podaja...
najgorzej moze byc z doborem koloru.... szczegolnie ze szkoda kupic kanape i pozniej z nia zostac ze wzgledu na brak mozliwosci doboru koloru pod boczki, a kolor "podobny" bedzie wygladal tragicznie.
dodatkowo tapicer robil boczki w alfie cos a la po lifcie. Mowil ze te perforacje da rade tylko nicmi i szyciem zrobic:/ o ile przednie w miare wygaldaja o tyle tyl chyba srednio szczegolnie patrzac na to z bliska.... a gdyby przeszyc to zylka i bardziej uwydatnic na gabce? jakby to wygladalo?
wie ktos jaki odcien skory bananowej kladli w gt? jaki numer wzornika itp? mozna to gdzies sprawdzic? w aso po VIN z danego modelu daliby takie info? a moze gdzies jest alfowski katalog materialow ktore byly stosowane tj oznczenie lakieru np?
Ostatnio edytowane przez noname ; 31-01-2012 o 12:27
ja bym potrzebował podobne informacje ale o skorze czerwonej i bananowej do 147 z 2002 roku ;p
dobra - to pytanie
czy FOTELE PRZOD beda pasowaly ze 159 do 147?
czy FOTELE PRZOD beda pasowaly ze 156 do 147?
kombinowal ktos w ta strone?
Ostatnio edytowane przez jaktob77 ; 21-03-2013 o 09:57
10 cylindrów, 475KM = Tribeca B9 żony / Forester XT MY06 mój
kolego a ja chcesz te fotele od 156 czy 159 składać ?
no chyba, że masz wersję 5d
trzeba pomierzysz szyny w obu fotelach i będzie jasność.
z tego co wiem to w 159 fotele mają inne kostki air bagu itd
a 156? tez miewaja fajne szmaty takie okreslibym je jako sportowawe![]()
10 cylindrów, 475KM = Tribeca B9 żony / Forester XT MY06 mój
fotele recaro.
kostki powinny pasować ale pewny nie jestem.
tak samo jak ja gdzies kiedyś słyszałem, że kanapa z 156 pasuje do 147 ale nie jestem pewien tej informacji.