Po korek do 65 dobijesz![]()
Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v
To ile jest w koncu rezerwy 7 czy 9L ,bo nie wiem jaka ilosc litrow brac do pomiaru ,wiem ze taka jaka zatankowalem ,ale jesli tenkowalem na raty, az w koncu zalalem pod korek ,wiec ilosc litrow chcialbym wziac wlasnie z obliczen 63 - 7 to 56 ,a jesli 9 jest rezerwy to juz 54L ,a to roznica juz nie mala...?
do pomiaru to najlepiej :
zalać do pełna ( powiedzmy drugie odbicie )
przejechać np 400km
zalać do pełna ( znowu powiedzmy drugie odbicie )
ilość zalanego paliwa to będzie +/- to co spaliło się przez te 400km
( nawet jak 5 razy zatankujesz po kilka L to po prostu dodajesz te tankowania zanim osiągniesz full i już )
i pojemność baku nic tu do rzeczy nie ma
bo jak mi spala powiedzmy 6/100 to po 400km czy bak będzie 100L czy 40L to i tak wejdzie mi 24L ( 6L x 4setki km )
coś za dużo filozofii tu chyba dorobiłeś
(
HeheJa tam zawsze testowałem tak że było pod sam koreczek (tam do tej "klapki" wewnątrz wlewu) i wtedy można nawet co do ml zmierzyć
haha
(pod warunkiem że koła są takie jakie powinny być, czyli przewidziane przez producenta)
Wymieniłem ternostat, wyczyściłem EGR, przepustnice i kruciec i poczatek dolotu. Przepustowości była zwężona o jakieś 20% zamówiłem też zaślepkę EGR-u, może jak będzie się dogrzewać to spalanie spadnieMi pokazuje 5-5.5 oszczędnie jeżdżę a jak licze jakoś po rezerwie to 7 by wychodziło to przekłamanie 2l chyba troche hardcore. Z resztą niech te chore mrozy puszczą bo przy -13 rano to jak to auto ma mało palic ;/
![]()
[
To chyba tylko u mnie przeklamuje w druga strone!!komp pokazuje 9l a po wyliczeniach po tankowaniu wychodzi okolo 7l.
Moze dlatego ze mam kierownice po prawej stronie![]()
z dwojga złego lepiej w tę stronę![]()
[