Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Temat: W jaki sposób myjecie Alfe.

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

ja czyszcze tylko myjka i w sumie metody jest dobra jeżeli raz na poczatku kazdego sezonu umyje sie auto gabkami itd. Bo potem juz Myje auto co dwa dni tylko z tego swiezego brudu. Dobrze było to widać na przykładzie napisu który kiedyś miałem na boku auta. Dopoki nie umyłem recznie cały czas wylaził po myciu myjka

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

a moze ktos z was zna jakis dobry sposob na wymucie siedzen i kanapy z z tylu(nie jest to skora)
    robiliscie cos takiego, jest jakis dobry srodek chemiczny :?:
    wiem ze zajmuja sie tym profesjonalne zaklady, ale raz ze nie mam czasu szukac takiego, a dwa siedzenia sa lekko przybrudzone i chcialem sam popiescic belle
    Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
    Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
    Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva

smuz
    Gość

Domyślnie

mowiac szczerze uzywam plynu do tapicerki firmy organika-coprawda mam skore ale jak czyscilem podłoge po zimie idealnie sie spierało wiec polecic moge a swoja droga jakies grosze kosztuje i ladnie pachnie ,pamietaj ze jak juz cos czyscisz musisz wymyc całosc inaczej bedzie roznica.a zakaldy czyszczace to poprostu myjnie u siebie masz ich peweni kilka wiem ze za calkowite sprzatanie czyli mycie z zwewnatrz wosk wewnatrz pranie calej tapicerki siedzen i podsufitki plus mycie szyb kokpitu i plastikow 100zł mysle ze cena swwietna -lodz za samo pranie siedzen pewnie 30 -40

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Na shellu jest bardzo dobry środek do tapicerki kosztuje 11 zł. Polecam.

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

czy trzeba do tego wyjąc taki fotel?? Jak sie w ogole nakłada taki srodek do tapicerki??

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar rodik
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,4jtd 2003r.

Domyślnie

Robi się maly OffTopic....

Jesli chcesz zeby Ci sie lepiej robilo mozesz wyciagnac fotel, jesli nie chcesz to nie. (przy wyciaganiu zapewne bedziesz mial kostke/i do odpiecia, potem nie przekrecaj juz kluczyka dopoki nie podepniesz fotela z powrotem -> powod zaswieca Ci sie poduszki i bedzie trzeba jechac na kompa zeby usunac ten blad) Tylko potem jesli juz wypierzesz fotel a masz ogrzewanie fotela to go nie wlaczaj przez jakis czas zeby wyschlo wszystko. Jesli wyciagniesz mozesz go postawic na sloneczku w jakis ladny dzien i wtedy wyschnie szybko, bedzie w samochodzie to lepiej zebys zostawil otwarte drzwi zeby ci nie zawilglo w srodku wszystko...

Jesli chodzi o nakladanie takiego srodka to zapewne na nim bedzie pisalo dokladnie co i jak... Niestety ja pralem przy uzyciu odkurzacza pioracego a tutaj jest inna kolejnosc Zapewne namoczyc srodkiem fotel, przeczyscic szczotka i prawdopodobnie przetrzec na koncu szmatka.