Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Temat: regulator cisnienia paliwa

iwona22p
    Gość

Domyślnie regulator cisnienia paliwa

hej mam jedno pytanie , jak dziala ten regulator cisnienia paliwa ? czu po przekreceniu kluczyka ta oska powinna sie obracac? na moj gust troszke ciezko chodzi , jest ten regulator rozbieralny? cisnienie na listwie przy kreceniu rozrusznikiem mam 520 bar ,

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Młody 25
    Mieszka w
    Gostyń wlkp.
    Auto
    Alfa romeo 156 2.0 - 155 KM

Domyślnie

koelgo po pierwsze to napisales swoje pytanie na kolor prawie ze bezbarwny i nic ie widac wiec raczej malo kto Ci odpisze na Twoje pytanie

iwona22p
    Gość

Domyślnie

hej mam jedno pytanie , jak dziala ten regulator cisnienia paliwa ? czu po przekreceniu kluczyka ta oska powinna sie obracac? na moj gust troszke ciezko chodzi , jest ten regulator rozbieralny? cisnienie na listwie przy kreceniu rozrusznikiem mam 520 bar ,

dzieki

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    159,1,9Jtdm 200KM, Giulia 2018 - 280KM, Stelvio 2021- 280KM

Domyślnie

coś jest namieszane w tym pytaniu, chyba nie chodzi Ci o reg. ciś paliwa.
    - pracy regulatora nie widać, odczytuje się dane w komp. diagn. Ciś. regulowane ma być zbliżone do żądanego przez ECU w danej chwili
    - regulator nie jest rozbieralny, można jedynie przeczyścić jego sitko najlepiej w wannie ultradzw.
    - te 520 bar na rozrusz. w/g mnie jest coś za wysokie, silnik odpala przy ok. 150- 170 bar(przynajmniej w moich Bellach tak jest) jak zapali to na wolnych obr. jest ok. 300bar.

iwona22p
    Gość

Domyślnie

tak chodzi mi wlasnie o ten regulator, ok jutro go wyczyszcze a chcodzi mi oto ze nie umiem odpalic auta , prawie lapie
    na kompie podczas krecenia pokazuje mi max cisnienie na listwie 520 bar wiec powinno odpalic ? wczym moze byc problem ,lejacy wtrysk? co mam sprawdzic ?
    Czytalam ze wlsnie moze byc powodem ten regulator ,

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Młody 25
    Mieszka w
    Gostyń wlkp.
    Auto
    Alfa romeo 156 2.0 - 155 KM

Domyślnie

kolezanko silnik Ci kreci a nie moze odpalic?? To moze byc cos z ukladem zasilania paliwa a tzn. ze mozna zajrzec co jest z pompa. Moze pompa paliwa jest winna.

iwona22p
    Gość

Domyślnie

pompa paliwa podaje paliwo tzn ta z baku cisnienie 3 bary czyli chyba ok i nie spada , jedyna przyczyna jaka mi przychodzi do glowy to wlasnie ten regulator cisnienia lub wtryski, bo ostatnio jak odpalilam auto to przez chwile wtryskiwacz tak sie tlukl , ale nie wiem czemu

dodam ze filtr paliwa nowy, zawory wyregulowane aso , jedynie jedna swieca nie grzeje
    Ostatnio edytowane przez iwona22p ; 03-02-2012 o 21:51

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał iwona22p Zobacz post
    tak chodzi mi wlasnie o ten regulator, ok jutro go wyczyszcze a chcodzi mi oto ze nie umiem odpalic auta , prawie lapie
    na kompie podczas krecenia pokazuje mi max cisnienie na listwie 520 bar wiec powinno odpalic ? wczym moze byc problem ,lejacy wtrysk? co mam sprawdzic ?
    Czytalam ze wlsnie moze byc powodem ten regulator ,
    Sprawdż jakie są w tym samym momencie odczytywane dwa mierzone ciś paliwa - jakie jest ciś żądane przez ECU (w twoim przypadku może właśnie to jest te 520bar) i to drugie jakie wytwarza pompa

iwona22p
    Gość

Domyślnie

nie pamietam jakie dokladnie cisnienie chce ECU ale moje tzn wytwarzane przez pompe bylo wyższe , lecz nie wiem przez ile powinno sie utrzymac nie spadac jak juz nie krece rozrusznikiem

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto

Domyślnie

nie rozumiemy się ciś paliwa żądane przez ECU i wytworzone przez pompę muszą się w miarę pokrywać (zadanie regulatora przy dobrej pompie i wtryskach) inaczej nawet podczas pracy silnik będzie wyłączany przez ECU i wyświetli błąd P0191