Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 76

Temat: Dywaniki

Tiga
    Gość

Domyślnie

A ile kosztuje komplet dywanikow w aso - 500zl ?
    Co?????????????

Niecałe 100zł jeśli chodzi o model 145. Przed chwilą dzwoniłem do POL-CARu dla potwierdzenia , chłopaki to naprawde tylko 98 zł,więc zastanówcie się... Ja miałem takie szczęście,ze w 145 juz były orginalne dywany, więc problem miałem z głowy,ale na kicz z Allegro napewno nie dałbym sie nabrać.

Pozdrawiam Tiga :wink:

Miedziak
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tiga
    Niecałe 100zł jeśli chodzi o model 145.
    No to faktycznie nie jest tragedia. Po wypłacie odwiedzę ASO bo moje dywaniki były oryginalne i były naprawdę świetne, a jak patrzę na dywaniki z hipermarketu to zbiera mnie na śmiech:-)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

"Niecałe 100zł jeśli chodzi o model 145. Przed chwilą dzwoniłem do POL-CARu dla potwierdzenia , chłopaki to naprawde tylko 98 zł,więc zastanówcie się... Ja miałem takie szczęście,ze w 145 juz były orginalne dywany, więc problem miałem z głowy,ale na kicz z Allegro napewno nie dałbym sie nabrać."

Sądząc po cenie jaką podałeś nie mogą to być oryginalne dywaniki z kolekcji Linaccesori Alfa. Idąc tym tropem zadzwoniłem do Pol-Car'u w Poznaniu i jak się okazuje nie mają oryginałów w tej cenie... Mało tego, nie mieli żadnych do tego modelu!
    To co kosztuje 98 zł są to sprzedawane przez niektórych dealer'ów dywaniki produkowane przez rzemieślników za pozwoleniem Fiat Auto Poland (chodzi tutaj o zastrzeżony znak firmowy na tychże dywanikach itd) Widziałem w salonie Alfy w Krakowie takie cuda i niestety były wykonane ze średniej jakości materiału tzw Q100 lub nawet Q50. Natomiast Dywaniki do Alfy 145 oryginalne kosztują 250 zł (model o nazwie Velour 90) i nie było ich nawet na centrali w Bielsku ale być może któryś salon ma je na stanie, co można łatwo sprawdzić przez ich sieć dealer'ską! Więc radził bym się zastanowić zanim się kogoś w błąd wprowadzi.

Sylwia
    Gość

Domyślnie

Moim zdaniem szkoda pieniedzy na te wszystkie nieoriginalne a przede wszystkim niepasowne dywaniki. Lepiej dozucic pare groszy wiecej i kupic originalne. U mnie w salonie alfy za dywaniki do alfy 156 wolaja sobie 60€ a ja kupilam ostatnio w ebay-u identyczne i oczywiscie originalne za polowe ceny Wygladaja naprawde przeslicznie!!!

http://cgi.ebay.de/Original-Fussmatt...QQcmdZViewItem

Kosiar
    Gość

Domyślnie

zgadzam się z Sylwią w 100% ja też kupiłem oryginały w ASO GANINEX i zapłaciłem koło 200zł za komplet , trzymają się super i fajnie wyglądają

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Patrzyłem w ePerze i tam cena za poszczególne dywaniki to dywanik pasażera i kierowcy po 183 zł, dywanik na tył 232 zł. Tak więc te sprzedawane przez aso to chyba są szyte na zamówienie u rzemieślników tak jak napisał Belfer27.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    mazowsze
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 TS

Domyślnie

Dżizas krajst ludzie! To tylko dywaniki! Jakby miał dać za nowe 60€ to wolałbym kupić te z allegro trzy razy! Co wy tam w gumiakach z pola się do tych belli pchacie?!

mrutyś
    Gość

Domyślnie

akurat dywaniki jakie ma Belfer27 czyli z tej firmy co namiary są wyżej są na prawdę świetne. Widziałem u niego na własne oczy i wyglądają jak oryginały a do tego wykonanie na prawdę świetne. Materiał jest sztywny dobrze obszyty i wygląda na prawdę ok. Jeśli chodzi o cenę w okolicach 100zł to chyba jeszcze nie jakiś kosmos i jak dla mnie na prawdę warto za nie tyle dać. Ale 60euro to już wg. mnie lekka przesada nie mówiąc o takich co pisał Lesio...
    jeśli Sylwia kupiła dywaniki za połowę cent to ok tylko 15 euro plus wysyłka wychodzi prawie 100zł a za tą cenę można mieć nowe i pasujące dywaniki o których mówił Belfer27
    po weekendzie majowym będę miał takie same u siebie, do wglądu dla wszystkich zainteresowanych z Krakowa i okolic a tych, którzy chcą zobaczyć na fotkach jak wygląda to mogę zrobić i zaprezentować. Ale to po weekendzie majowym.
    pozdrawiam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Widać niektórzy nie czytają tego co inni piszą do końca lub nie chcą zrozumieć o czym jest mowa! Ja podjąłem temat dywaników do alfy 145 w Polsce. Dostęp do oryginału w Niemczech jest dużo większy i można ja taniej kupić ( szczególnie w rejonie Heilbronn, gdzie znajduje się centrala FIAT'a na Niemcy ) Dywaniki jakie posiadam ja posiadam są robione na oryginalnych matrycach Alfy i można je obejrzeć przed kupnem ( a nie dopiero po otrzymaniu paczki z Niemiec np...) i dokonać wyboru zarówno koloru, jak i napisów itd. Oczywiście oryginał zawsze będzie lepszy (sam posiadam jeden komplet oryginalnych) przy czym koszt takich dywaników w Polsce jest niejednokrotnie wyższy od 3 zestawów rewelacyjnie spełniających swoje zadanie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar ANN
    Mieszka w
    świętokrzyskie
    Auto
    GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

wiem, że pytanie było o dywaniki do 146 ale podepnę sie pod temat może ktoś skorzysta

jeśli ktoś miałby w zamiarze kupowanie dywaników welurowych do 156 polecam adaszo_pl.
    Wystawiają dywaniki na allegro, w prawdzie w ofercie mają tylko gumowe, ale można śmiało zamawiać welurowe. Te drugie właśnie dziś odebrałam i jestem ogromnie usatysfakcjonowana.
    Zamówiłam kolor szary i nie zawiodłam się!
    W swojej ofercie mają również dywaniki do modelu 145/146.

jeszcze raz POLECAM,

pozdrawiam

http://ann156.fotosik.pl/

GT 3.2 V6 Q2 '05 (09.2014)
    MiTo 1.4 T-Jet 155 KM '09 (10.2016)
    Spider 2.0 TS '99 (10.2022)