-30 pod pracą kręcił 30 sekund nie zaskoczył za drugim razem już pokręcił 5 sekund i padł aku;]
-30 pod pracą kręcił 30 sekund nie zaskoczył za drugim razem już pokręcił 5 sekund i padł aku;]
Najlepszy ON jest na Statoil, a najlepszymto własnie ON GOLD! ostatnio wszystko lalem i wszedzie i nie moglem odpalic...A na tym goldzie bzyka jak pszczolka
---------- Post added at 22:56 ---------- Previous post was at 22:50 ----------
A zreszta mam nowy aku i daje rade...Ja jeszcze mam inny patent na siarczyste mrozy,troche dziwny...bo jak odstawiam do garazu moja Biala Dame to przykrywam silnik jeszcze cieply jakas derka,albo kocem i zamykam maske.Zawsze to dluzej utrzyma to cieplo!
Ja Vpower diesel. Po 2 dniach postoju dzisiaj rano odpalanko na zegarku -23 Dłużej pokręcił odpalił i chciał zgasnąć więc delikatnie na pedał gazu i po chwili juz normalnie klekotałproblem w tym że pompa wspomagania strasznie wyje przez pierwsze 2 min nie wiem dlaczego ;/ ale ogólnie nie ma co narzekać
Dzisiaj -21*C.
Dwa razy podgrzałem świece i mimo nie najnowszego aku, rozruch bezproblemowy. W baku jak zwykle tylko Verva, albo jej opary, bo już prawie pusto
Pozdrawiam.
- Rafał
Obecnie nie mam możliwości garażowania, więc akumulator na noc wyjmuję - pomiary pokazuja ok. 12.6 V po odłączeniu, więc wydaje się, że aku ma się ok chociaz po 4-5 dniach bez jeżdżenia jeszcze zanim zaczęły się temperatury poniżej -5 C odmówił mi współpracy i musiałem się ratować pożyczką. Niestety - dla akumulatora - w dzień nie robię długich tras (jedynie po mieście do pracy).
PS. Co do spalania na trasie w mrozach - to na 90 km spokojnej, głównie w zakresie 70-100 km/h, i dość równej jazdy - 5.2l/100 km (podaję za komputerem pokładowym- pomiar dla 100 km po tym jak odłączenie aku zresetowało statystyki).
Ostatnio edytowane przez iroen ; 04-02-2012 o 00:08
A mi w czwartek TD , nie odpalił ( nie ma to jak mieć olej mineralny ) , ale też paliwo mi się, nie podobało bo czasami wywalało wode w filtrze ( tankowane na shelu ) więc nie wiem czy się coś nie pokrystalizowało .
Na szczęscie ratowałem się czarna , ale też nie odpaliła ( 2 miesiace w garazu , i akum się rozładował ) ale pomoc Alfaholika - Grzesia i jego zielonej Besti i wszystko gra i bucy![]()
Moze ktoś uzna że sie przechwalam ale jeszcze nie było mrozu który móglby powalić mi belle, jak na razie rekord -19
a moja poległafakt, w zasadzie dwa tygodnie bez przejażdżki, a stoi pod chmurką. Aku naładowałem, filtr paliwa wykręciłem i do ciepłego
![]()
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
Dzisiaj -27° a moja 156stka odpalila, dlugo krecila,ale zajarzyla...Aku nawet nie wyjmowalem,tylko silnik przykrykem na noc derka!I moim zdaniem ten ON GOLD tez duzo dal i ani kropli zadnego uszlachetniacz na zime nie leje! Odrazu z rana na Statoil pojechalem i dotankowalem Golda. Tylko jak przejechalem 60km to nie bardo mi sie nagrzala w srodku... *WIEM,ZE W TAKIE DUZE MROZY LEPIEJ ZwEBY W BAKU ZAWSZE BYLO WIECEJ ROPKI NIZ ZAWSZE I NAPEWNO NIE NA DNIE...! CZYM WIECEJ W BAKU TYM MNIEJSZE PRAWDOPODOBIENSTWO,ZE NIE ZAMARZNIE ON!
Ostatnio usłyszałem opinie (fachowiec od motoryzacji w radiu), że nie należy tankować do pełna. Rafinerie dostosowują paliwo do panujących warunków pogodowych i szybko dostarczają na stacje odpowiednie paliwo. (?) Odniosłem wrażenie, że mówił o polskich stacjach i jakoś u siebie nie zauważyłem zwiększonego ruchu cystern podmieniających paliwa.![]()