Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Alfa 159 czechy

boober
    Gość

Domyślnie Alfa 159 czechy

Witam. Szukam belli z lat 2008-2011. Cena to maks 55 tys zł. Znalazłem takie auta (link poniżej) oglądałem jeszcze jedno z podobnego okresu. Moje pytanie dotyczy oczywiście Waszej ogólnej opinii, jak również ciekawi mnie fakt, jak to możliwe, że auto z 2008 miało tak zużyty środek - obicia na desce (wgnietki w aluminium), guma dookoła klamki zeszła, placki plastiku, uchwyt na podłogę w bagażniku został mi w ręku. Kluczyk z plastikiem praktycznie startym do zera. Fakt, że to jest mix dwóch przypadków, natomiast, te auta łączy fakt, że oba były użytkowane we Włoszech, innych nie widziałem. Czy może fakt, iż po prostu materiały są średniej ogólnie rzecz biorąc jakości? Przy okazji, poproszę o opinię nt obu tych aut. Tylko błagam, nie piszcie mi że jedna to 1.9 JTD, to akurat wiem >)

1.9 - http://www.aaaauto.cz/cz/alfa-romeo-...e=2&model=1835
    2.4 - http://sauto.cz/detail-inzeratu/osob...eo/159/9370076

Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedź.

krisvanmoto
    Gość

Domyślnie

Jeżeli chodzi o materiały użyte do produkcji do Alf 159 to jest bardzo wysokiej jakości. Miałem taką z przebiegiem 160tys km i żadnych śladów zużycia. Tak jak się domyslasz ta pierwsza to nie jest demon prędkości, ale za to fajnie wyposażona 3 sferowa klima robi już swoje, no i silnik 120KM bedzie długo służył. Ta druga fajny silniczek ładna kolorystyka (czarna z beżowym srodkiem)przebieg niższy, ale słabiej doposażona no i cena wyższa.

boober
    Gość

Domyślnie

Tak słabiej wcale nie jest wyposażona. Mocniejsza ma duża nawigacje i czujniki z przodu i z tyłu vs grzane fotele i 3 strefowy climatronic... Poza tym jest w dużo lepszym stanie w środku, silnik i przebieg oraz lifting. Co prawda cena jest dużo dużo wyższa i to działa najbardziej na jej niekorzyść...

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk