Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Lampy Ksenonowe/bixenonowe opinie??

Użytkownik Rowerzysta Avatar dropas
    Mieszka w
    Koszalin - Alesund NO
    Auto
    Alfa 156 2.0 TS 97r Toyota Avensis Facelift T27 2013

Domyślnie Lampy Ksenonowe/bixenonowe opinie??

Witam wszystkich alfaholikow mam pytanko odnosnie zmiany swiatel wiem i czytalem wiele watkow
    na temat montazu xenonu do naszych aut i jest to cholernie trudne wrecz nie mozliwe bez powaznych zmian
    w elektryce ale zaciekawila mnie jedna oferta na allegro mianowicie http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...059242263.html
    Pisalem maila do faceta i zapewnial mnie ze jego swiatla sa robione na bazie normalnych swiatel z silniczkami i ze dodaje do tych
    swiatel swoje okablowanie ktore pozwala wstac ksenonom normalnie plus silniczki dzialaja.Co sadzicie czy jest to mozliwe czy
    poprostu zwykla sciema zacytuje jego maila (Ja robie bixenony podobne do gta na bazie zwykłych lamp, dlatego regulacja silniczkami działa, dokładam też instalacje dzięki której xenon odpala bez problemu.) Napiszcie mi jesli mozecie czy bawic sie w to czy odpuscic i kupic zwykle ale z soczewka?? A i pytanko jesli by to byla prawda czy na przegladzie nikt sie nie przyczepi ze sa zamontowane ksenony/bixenony a np nie ma spryskiwaczy do nich??

Pozdrawiam was serdecznie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Wysokociśnieniowe spryskiwacze reflektorów oraz samopoziomowanie jest wymagane przez przepisy ruchu drogowe przy reflektorach ksenonowych.

Wszelkie rozbieżności w tym przypadku robisz tylko i wyłącznie na własną odpowiedzialność.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Po pierwsze czy Pan Cię uświadomił, że włączając długie będą się nagrzewać na tyle długo, że widoczność przez kilka sekund będzie słabsza niż na tradycyjnych żarówkach?
    Po drugie nie ma informacji o barwie/ciepłocie żarnika. I w końcu po trzecie na forum mamy kolegę (proximair), który robi to wiele taniej i jest "wypróbowany" przez wielu.

Mieszka w
    Koszalin - Alesund NO
    Auto

Domyślnie

Nic na ten temat mi nie wiadomo pytam sie dlatego najpierw was koledzy.A co do przepisow dobrze wiedziec a czy (proximair) przerabia zwykle swiatla na soczewki?? macie moze jakis kontakt do niego bo bardzo chetnie wrecz chce zminic swiatla bo moje juz sie zestarzaly odblysniki juz pomalu szlag trafia i swiatla juz nie daja rady zamiast swiecic w dal reflektory swieca sie jak zarowki ale wew. nie na zew na przegladzie dowiedzialem sie ze swiatlo jest strasznie rozproszone a nie skupione dlatego mysle o soczewkach.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    że włączając długie będą się nagrzewać na tyle długo
    jeżeli rzeczywiście w przeróbce ma zastosowanie bixenona - to taki problem nie występuje.
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał jaboleq Zobacz post
    jeżeli rzeczywiście w przeróbce ma zastosowanie bixenona - to taki problem nie występuje.
    Ale niby jak ma likwidować efekt rozgrzewania żarnika?! Przecież tam nie ma przysłony, która by wydłużała widmo tylko jest osobny żarnik. Jedyna możliwość to soczewka z przysłoną ale tak do końca z opisu aukcji to nie wynika.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 05-02-2012 o 22:22

Użytkownik Znawca Avatar ArturR_1975
    Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 24V CF3 Progression FL 2005 Vialle LSi: Była AR 156 1.6/1.8 T.S 98/2005r LPi Vialle

Domyślnie

Ja mam przerobione lampy na soczewki od Proximar-a i różnica jest ogromna. Za te pieniądze na prawdę warto. Ciepłotę światła KSENON-ów mam 8000K i nikt się mnie nie czepiał a i poziomowanie mam standardowe silniczkami i jest w porządku.

Mieszka w
    Koszalin - Alesund NO
    Auto

Domyślnie

ArturR 1975 czy mozesz mi podac namiary na Proximar-a chetnie sie z nim skontaktuje bede bardzo wdzieczny.

Użytkownik Znawca Avatar ArturR_1975
    Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 24V CF3 Progression FL 2005 Vialle LSi: Była AR 156 1.6/1.8 T.S 98/2005r LPi Vialle

Domyślnie

Poszło PW.

Btw, spryskiwacze lamp zamontowałem zwykłe takie za 70,00 PLN i wsio gra

Mieszka w
    Koszalin - Alesund NO
    Auto

Domyślnie

Dziekuje serdecznie kolego ArturR 1975 napewno sie odezwe do Proximar-a i mozesz mi powiedziec co zawieral ten zestaw spryskiwaczy co potrzebuje zrobic zeby wszystko dzialalo jak nalezy??