Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: ALFA 166 2.5 v6 24v nie odpala

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Przekaźniki najlepiej sprawdzać na stole. Podajesz zasilanie i sprawdzasz miernikiem czy przenoszą styki.
    Ale u Ciebie najprawdopodobniej robotę robi to ustrojstwo. Poszukaj na podszybiu i w okolicy skrzynki bezpiecznikowej pod kierownicą czy nie masz tam jakichś podejrzanych kabli dołożonych do innych przewodów.
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Użytkownik Rowerzysta Avatar bielik1982
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6

Domyślnie

moze to jakis dodatkowe zabezpieczenie zauważyłem ze dzwiek wydobywa sie koło skrzyniki bezpieczników pod kierownica jak raz nacisne to piknie a pozniej zaczyna mrógać i po kilku sekwencjach samo zgasnie, ps a moze to imobilaizer dodatkowy i odcina zasilanie do pompy paliwa

Użytkownik Rowerzysta Avatar bielik1982
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6

Domyślnie

Witam kolegów znalazłem rozwiązanie i już wiem od czego to jest i ile problemów to mi przyczyniło. to jest dekoder antynapadaowy, odcina zasilanie do wszystkiego immo, wtryski, pompę paliwa , ics , dzwoniłem do salonu alfy tam gdzie zakupiłem auto i powiedzieli mi ze to klient na własne życzenie ciał dodatkowy zabezpieczenie/.

odblokowanie tego cholerstwa wymaga nie lada sztuki,
    po 1 to nacisnąć i przytrzymać z lewej strony tą strzałkę załączonym na obrazku wyżej nacisnąć przycisk aż będzie słyszany 1 pikniecie spikera dioda zacznie pulsować
    po 2-ge teraz przyciskiem z lewej strony wystukiwany kod <kod to 1 1 1 >czyli raz z lewej strony naciskamy a później z prawej zatwierdzamy przyciskiem ilość naciśnięć lewego przycisku .
    z lewej strony wybieramy odpowiedni znak a z prawej strony zatwierdzamy i gdy będzie poprawny kod to dioda na stałe się zaświeci i auto wszytko ma odblokowane ,

A jeszcze jedno aby to wyłączyć jest bezpiecznik pod kierownica który jest połączony z centralką alarmowa , sprawdzić czy bezpiecznik nie jest przepalony .
    Auto odpaliło bez problemowo bo wykonaniu wyzej wymienionych czynnosci i pojawił się uśmiech an twarzy ze bella żyje moja nadal.

Dziękuję koledze solek za podpowiedz jako IMO to bardziej mnie naprowadziło na trop od czego to jest.

Temat uważam za zamknięty

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Barsolis
    Mieszka w
    wielkopolska
    Auto
    Alfa Romeo 166

Domyślnie

mam kilka samochodow , w trym Alfa Romeo 166 . KIlka z nich stoi na mrozie i tez nie odpala. Powod to zamrozony FILTR PALIWOWY - kazdy mechanik to mowi .. Niestety paliwo () rope ) mamy ja mamy , jest tam duzo wody i innyc swinstw. ... Dobra rada ( od uzytkownika kilku aut Opel , Cytryna . Mesiu Alfa ) jak bryczka stoi na mrozie , to przod samochodu przykryc pokrocem na noc --PMAGA zamiast garazu . ..Moja Alfa 166 jak na z razie odpala w tych wielkich mrozach .............Pozdrawiam Barsolis