Poważny problem! Tak jak w temacie. Mój kluczyk złamał się i część z immobiliserem zginęła. Jutro zacznę szukać. Ale chciałbym dowiedzieć się z jakimi kosztami wiąże się wymiana stacyjki, nowy kluczyk i programowanie kompa. Pomocy!
Poważny problem! Tak jak w temacie. Mój kluczyk złamał się i część z immobiliserem zginęła. Jutro zacznę szukać. Ale chciałbym dowiedzieć się z jakimi kosztami wiąże się wymiana stacyjki, nowy kluczyk i programowanie kompa. Pomocy!
Dorobienie kluczyka z alfa code 2 to koszty rzedu okolo 1000 zł (chyba nieco mniej, ale to pewnie zalezy). Przypuszczam, ze taniej nie bedzie w twoim przypadku.
taniej będzie chyba wymienić Immo na inne
całe zestawy na allegro można kupić za około 400zł.
http://moto.allegro.pl/listing.php/s...ategory=3&sg=0
komputer też muszę kupić? Myślałem, że da się go jakoś zakodować. Czy wymieniany zestaw musi pochodzić z innej alfy 156 1.9JTD?
A jak się do samochodu dostaniesz? Będziesz się włamywał?
Jak masz kartę kodową to wykroją Ci grot z numeru na karcie.
Taniej wyjdzie podmienić wszystko. Jak masz odrobinę kultury technicznej, to pójdzie łatwo, chociaż trochę czasu zajmie.
Mam taki zestaw od 1.9 8V 105CV - kompa, immo, centralkę zdalnego, zamki (wszystkie łącznie ze schowkiem i airbagiem), 2 klucze. Wyjdzie dużo, dużo taniej niż dorobienie w ASO ;-)
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T