Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 55

Temat: Żarówki - postojówki. Zamiana na białe światło

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Ogolnie to wiem ze jezeli chodzi o ledowe w np kierunkach przednich to wyglada to zacnie ale potrzebny jest przerywacz do kierunkowskazow ledowych tak zeby to ladnie dzialalo. Jezeli zalozymy ledowe zarowki w miejsce zwyklych p21y w przednich kierunkach to niestety ale po wlaczeniu kierunku zarowki mimo iz sa sprawne swieca sie bardzo szybko(tak jakby jedna byla przepalona)- spowodowane to jest malym poborem prądu diód wzgledem wolframowych zarników i bez specjalnego przerywacza sie nei obejdzie. Delikatne świecenie sie p21 ledowych w tylnych lampach podejrzewam spowodowane moze byc tym samym- malym poborem przez te zarowki prądu. Wszystko oczywiscie da się zrobić tak zeby to działało ale niestety ja nie pomogę kolegom , ponieważ nie mialem stycznosci z ledami w lampach tylnych.
    Widzialem diodowe SMD w kierunkach przednich w ciezarowkach i tam kierowcy mowili ze bez przerabiania przerywaczy wlasnie bardzo szybko migają. Ale efekt naprawde bardzo ladny i sam do swojej 166 bym takie cos zalozyl. Moze ktos wie gdzi etaki przerywacz mozna nabyć pod kierunkowskaz dla ledowych zarowek? Pozdrawiam Marcin a.k.a MASA VIVA ALFISTI !!!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Aroniaa
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    AR 166 3.0v6 azurro nuvola

Domyślnie

Cytat Napisał Rolin Zobacz post
    sprawdzaliście czy na ledach (jeśli takie macie), występuje takie zjawisko, że po przekręceniu zapłony ale na wyłączonych światłach ledy delikatnie się świecą?
    ciekawy temat.. powiem ci ze nie zauważyłem trzeba będzie to w nocy zobaczyć ale może byc to realne...
    jakieś małe masowanie gdzieś na przewodzie lub na przełączniku i może wystarczyć żeby delikatnie sie świecił

kupiłem dzisiaj taki zestaw postojówek o białym świetle lecz... w dzień światło jest praktycznie nie widoczne.
    nie wiem jak świeca w nocy
    http://allegro.pl/postojowki-led-ba9...091043287.html

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Maateusz
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo

Domyślnie

Witam. Potrzebuje moce postojówki ledowe co polecacie ?

Mieszka w
    Olkusz
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Maateusz Zobacz post
    Witam. Potrzebuje moce postojówki ledowe co polecacie ?
    http://allegro.pl/postojowki-led-8x-...047806029.html
    te sa mocne a po co ci mocne postojówki

---------- Post added at 21:27 ---------- Previous post was at 21:26 ----------

Cytat Napisał Rolin Zobacz post
    sprawdzaliście czy na ledach (jeśli takie macie), występuje takie zjawisko, że po przekręceniu zapłony ale na wyłączonych światłach ledy delikatnie się świecą?

byłem teraz przy samochodzie faktycznie u mnie tez postojówki led świeca sie delikatnie przy włączonej masie włącznik świateł na zero..
    widocznie jest puszczane jakiś niski prąd na żarówki zęby sprawdzić czy sa sprawne.. a ledowi wystarcza to do żarzenia sie
    w nocy postojówka dobrze swieci w dzien praktycznie ciężko dotrzeć czy coś tam sie swieci

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Maateusz
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo

Domyślnie

A tego typu cos dało by rade zamontowac ? http://allegro.pl/ba9s-postojowki-ca...098244128.html

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Mateusz nie wiem czy one zbyt dlugie nie beda. Zerknij sobie w dzień jaki masz odstęp od zwyklej H6W do tej ramki odbłysnika w lampie to będziesz wiedzial, ale wg mnie sa zbyt długie...

Mieszka w
    Olkusz
    Auto

Domyślnie

Postojówki LED Ba9s walcowe firma
    LED BABS
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie034.jpg
Wyświetleń:	60
Rozmiar:	163.6 KB
ID:	46618

a na tym zdiecju widać jak swieci postojówka przy załączonym zapłonie przełacznik swiateł pozycja 0
    swiecą nie wiem dlaczego na to wychodzi ze puszczany jest niewielki prad ktory wystarcza zeby delikatnie led sie żarzył Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie036.jpg
Wyświetleń:	59
Rozmiar:	115.6 KB
ID:	46619
    Ostatnio edytowane przez Aroniaa ; 09-02-2012 o 09:57

markkato
    Gość

Domyślnie

Masa625: żarówka do której dałeś link może i się zmieści, ale to jest ba9s z symetrycznymi bolcami. Będziesz musiał spiłować jeden bolec, a w tedy tak długa żarówka będzie bardzo niestabilna na polskich dziurach. Ponadto cena żarówki do której dałeś link jest za wysoko porównując ceny rynkowe.
    Moim zdaniem jak już montować takie to krótsze:
    http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zarow...-KolorBialy/21
    Albo jeszcze krótsze:
    http://www.sklepledowy.pl/pl/p/Zarow...-KolorBialy/20

grzegorz86655
    Gość

Domyślnie

Witam wszystkich,ja w swojej AR 166 też wymieniłem pozycje na ledy efekt super białe swiatło co komponuje się fajnie z xenonami ,zwykłe swieciły na żółto wygladało to okropnie.Problem jest tylko, że po odpaleniu przez chwile sygnalizuje przepaloną żarówkę.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Rolin
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    była AR 166 2.4JTD CF3

Domyślnie

jakie ledy zamontowałeś? i powiedz czy po włączeniu zapłonu te ledy delikatnie ściecą nawet kiedy masz wyłączone światła?