Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 90

Temat: Warto pomyśleć o tej AR 159?

BURATINO
    Gość

Domyślnie

W razie W,zawsze mozna cos tam poprawic....http://www.youtube.com/watch?v=2JIDN...eature=related

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 156 2.4 175 KM

Domyślnie

Taa, a ile kosztuje w ASO przegląd takiego samochodu? W sensie sprawdzenie??

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mat09
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia Veloce Ti Trofeo White

Domyślnie

250-300zł

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

Odpowiedz sobie na pytanie ile ta Alfa musiała kosztowac na zachodzie że przy obecnym kursie Euro kosztach sprowadzeniu zarobku handlarza sprzedaja ją u nas za 32tys.

Użytkownik Romeo Avatar DamianS
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Lancia Thesis Centenario, Lancia Phedra Platino

Domyślnie

Z tego co widze to bardzo uboga wersja - 120 KM diesel moim zdaniem jest trochę za słaby do 159. 16V spisuje się zdecydowanie lepiej.

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Johny3 Zobacz post
    Witam!
    Mam na szybko pytanie czy warto interesować się tą Alfą? http://salondybicar.otomoto.pl/alfa-...C22169786.html
    Już coraz mocniej przymierzam się do kupna Alfy i chcę dzisiaj tam podjechać i ją pooglądać.
    Dowiedziałem się, że ma 160 tyś przebiegu i właśnie dla Alfy z Holandii to dużo czy mało? Bo gdybym kupował jakiegoś niemca to nie byłoby to dużo, ale Alfa? Nie miałem jeszcze więc nie wiem. Przy okazji cena myślę nie jest wygórowana, a jeszcze można coś utargować, przy okazji są nowe zimówki, fele chyba 17' lub 18' i po wymianie rozrządu itp.
    Proszę o szybko odpowiedź bo będę tam jechał ok. 16.

Jeszcze ew. znalazłem taką, ale ona to trochę kawałek drogi ode mnie i to tak na drugim planie. I ma mały przebieg, więc od razu trzeba robić rozrząd, kupić nowe zimówki bo ma letnie itp.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-nav...C22681829.html
    Ja mam do sprzedania 159 jak jesteś zainteresowany to zapraszam na PW
    Born to be wild.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

ja do tego Dybicar z Sosnowca dzwonilem jak szukalem swojej.Wydawal sie w miare OK.Tomek gdzies pisal chyba ze bierze auta z tego samego zrodla co on.Jedz do ASO Ganinex w Katowicach.Ja tam dzwonilem i duzo mi powiedzieli bez zadnego ale panie przez telefon nie mozemy nic mowic itp.Jak beda mieli w systemie to Ci przedyktuja wszystko co bylo robione.Z tego co pamietam pelna sciezka zdrowia u nich to cos ok 300-350 zl ale polecali mi to ASO na forum wiec mysle ze tam bedzie OK.Ta alfka stoi na llegro jakies 2-3 miesiace.Tamta co ja chcialem poszla bardzo szybko.Nie zdazylem nawet tam pojechac bo jak dzwonilem 2 raz czyli po ok.4 dnaich juz jej nie mial.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 156 2.4 175 KM

Domyślnie

Dobra, byłem i widziałem.

Alfa z Dybicar nie była zła, ale...
    Cena zupełnie nieadekwatna do aktualnego stanu auta, czyli: dodatkowy reflektor prawy na dole jest pęknięty na całej średnicy - do wymiany, wymieniania była przednia szyba od strony kierowcy i na tej belce jest wgniecenie i pęknięcie (próba włamania prawdopodobnie), silnik podczas uruchamiania wydaje dziwne odgłosy co mnie dziwi bo facet z komisu cały czas nią jeździ, na tylnym zderzaku po boku jakiś laik robił "zaprawkę" lakierniczą ze skutkiem - 5cm x 5cm placek lakieru w innym kolorze...
    To chyba na tyle, wnętrze nawet zadbane, jedynie obtarta gałka zmiany biegów.

Byłem w innym komisie i oglądałem Alfę, która szczerze niezbyt ładnie wyglądała na zdjęciach: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-150...C22722192.html, ale jak ją zobaczyłem live to zmieniłem zdanie.
    Ładne zadbane autko, wszystko pali bez problemu, skóry świetne, podgrzewane fotele, wrzucone czujniki parkowania na rogach samochodu wewnątrz. Silnik 150 km 150tyś przebiegu.
    Lakier bez rys czy tam czegoś, jedynie na klapie bagażnika pod znaczkiem jest kropka o średnicy ok 0,5 - 1 cm, która sprawia wrażenie rdzy, ale chyba to była jakaś zaprawka czy coś, ogólnie tego nie widać. Oprócz przedniej szyby (komis ją wymieniaj bo miała pajączka, czy pęknięcie) wszystkie oryginalne z Alfy.
    Jedynie co mnie martwi to prawe drzwi pasażera - są trochę opadnięte i trudniej je się otwiera, stuknięcie można wykluczyć, bo stoi u nich taka sama Alfa, ale z 2008 i tam też te same drzwi tak haczą. Da się to jakoś wyregulować na zawiasach?
    Radio te wysuwane chyba nawaliło bo nie włącza się, ale w cenie auta zamienią je na oryginalne CD/MP3 z Alfy.

Musze jeszcze anonimowo tam napisać maila bo powiedzieli, że w aucie nie był wymieniany rozrząd, a przecież w AR wymienia się chyba po 120 tyś co nie?
    Pojadę z nimi do ASO w Katowicach i wszystko posprawdzam (wydaje mi się, że da się rozróżnić rozrząd sprzed 150 tyś, a nowy sprzed 30tyś?).
    Cena niższa od wystawionej - satysfakcjonująca mnie.
    Jak myślicie będzie coś z tego?

MAM JESZCZE PYTANIE!
    Szukałem opcją "szukaj", ale nie znalazłem. Jak można zmienić język komputera pokładowego w AR 159? Bo w tej z Sosnowca jeśli bym ją kupił, jest po niemiecku czy holendersku, a ja nie szprecham po niemiecku więc chciałbym polski język najlepiej, a jak nie ma to angielski bo to łatwy język i większość będę rozumiał.
    Ostatnio edytowane przez Johny3 ; 09-02-2012 o 19:38

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

w kompie jest opcja do zmiany języka - znajdziesz sobie "language" po holendersku to od razu to załatwisz
    a z tymi drzwiami to ciekawa sprawa lepiej to sprawdz bo w 159 to nie jest norma

Użytkownik Ogier Avatar kalma
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    AR159 JTDm 16V 2007

Domyślnie

Język zmienisz na angielski w menu dostępnym po naciśnięciu przycisku na lewej manetce.

A rozrząd na Twoim miejscu ja bym zmieniał tak czy siak. Nie jest to droga impreza, a będziesz miał pewność i święty spokój.