u mnie w zimie średnia w mieście około 11 ale mam blisko do pracy około 3 km wiec cały czas wzbogacona mieszanka w lecie w mieście około 9-10 l , na trasie w lecie około 700 km nad morze spalanie 6.7 l bardzo ładnie ogólnie nie jeżdżę ekonomicznie.
u mnie w zimie średnia w mieście około 11 ale mam blisko do pracy około 3 km wiec cały czas wzbogacona mieszanka w lecie w mieście około 9-10 l , na trasie w lecie około 700 km nad morze spalanie 6.7 l bardzo ładnie ogólnie nie jeżdżę ekonomicznie.
Trasa Legnica-Wrocław około 80 km autostrada, plus z 5 km miasta - wynik 5,5 litra przy tych dużych mrozach, 120-130 na tempomacie, bez szalenstw. Raz ta sama trasa jechalem 150-180 i wynik 6,0 litrow czyli duzej roznicy nie ma
W samym miescie wychodzi okolo 7, tryb mieszany 6,5. Wyniki na kołach 17 calowych 215/45.
Zobaczymy jak bedzie w lecie![]()
Tak bardziej apropo tematuto moja pali poł paczki, co gorsza, mojej paczki
![]()
Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96
jak do tematu to moja pije![]()
oj teraz sam sie przeraziłem jak mi pokazało średnie 9,9l silnik 1.9 JTD 115KM trasa do pracy 3,5km więc wskaźnik temp. nawet nie drgnie przy takiej temp jak teraz... latem po mieście 6.5-6,8l pokazuje a w trasie przy normalnej jeździe 5,5l jak bym spowalniał ruch do jakiś 80km/h to pewnie śr. było by między 4,2 a 5,0l
U mnie na mrozach komputer też pokazuje w okolicach 10 l/100km. Sprawdzałem i rzeczywiście tyle pali. Ale to na obecnych, dużych. Jak temperatura jest normalna, to w mieście mam spalanie do 7 litrów. Z tym, że jeżdżę w miarę delikatnie. Jak mam lepszy humor, to i około 8 wypije![]()
aktualnie przy tych mrozach gdzie w dzień jest -10 a w nocy -20 to w mieście spalanie jest 7 litrów . mieszany cykl to okolice 6-6,5 ... w lato natomiast w mieście nie spali więcej niz 6,2 a na trasie pali 5,5-5,8
mniej nawet niż producent podaje heh a co ciekawe w cyklu mieszanym aby o 0,5l mniej pali.... to chyba ze przez miasto jedziesz tylko jedna długą prosta droga... jakąś obwodnica albo czymś w tym stylu![]()
Kierujcie się zasadą Eco Driving ? No thanksja osobiście nie patrze na spalanie bo po co ? i tak trzeba zalać jak się kończy