Zobacz wyniki ankiety: Wybieram smycz...

Głosujących
243. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Lewą /czerwoną/

63 25.93%
  • Prawą /czarną/

99 40.74%
  • Bez różnicy, obie dobre

81 33.33%
Strona 31 z 102 PierwszyPierwszy ... 21222324252627282930313233343536373839404181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 1019

Temat: Projektujemy gadżety..

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Lutraki Zobacz post
    Zegarek fajna sprawa, kolejny do mojej kolekcji. Fakt znaleźć kogoś kto wykona nie będzie na pewno łatwo.
    Najtańsza opcja to wykorzystanie mechanizmu kwarcowego, choć fajnie by było mieć zegarek mechaniczny chociaż, automat byłby na pewno najdroższy. I tak z kwarców można by bazować na jakimś klasycznym Timexie, chociaż te w większości mają podświetlenie Indigo i tu chyba trzeba by odpowiednią tarczę zastosować, przepuszczającą światło. Wśród zegarków mechanicznych (są też automaty nieco droższe) tanią opcją są Wostoki Amfibia, zegarki często modowane Dobre i stosunkowo nie drogie (choć to najdroższa opcja) zegarki automatyczne produkuje Parnis. Tylko że to wszystko to raczej zegarki męskie. A co z kobietami?
    Teraz doszłaby kwestia wykonania tarcz z motywem klubowym i ich montaż. Dobrze by było gdyby zegarki miały gładki dekiel. Wtedy można by wykonać jakiś grawer. A do tego ciekawie prezentowały by się paski, również z jakimś klubowym motywem. Myślę że takie paski z powodzeniem zrobiłaby firma Pattini.

Projekt tarczy na pewno by zrobił flatbeet Można zrobić zwykły druk na folii i nakleić na oryginalną tarczę.
    http://www.pmwf.com/Phorum/read.php?24,32386,32386

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

cieeeeekawie kombinujecie z tymi zegarkami to by było coś! zagłębie się w temat i prześledzę te firmy które Saroo podałeś, może to rzeczywiście nie jest takie trudne

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Ciekawy pomysł z zegarkami Chyba też bym był zainteresowany produktem finalnym

jacek166
    Gość

Domyślnie

ja bym wolał białe skarpetki logo AR a może strój plażowy dla kobiet góra (na meloniki) dwa loga alfy, dół z przodu wąż a z tyłu krzyż

Mieszka w
    Nidzica
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał flatbeet Zobacz post
    cieeeeekawie kombinujecie z tymi zegarkami to by było coś! zagłębie się w temat i prześledzę te firmy które Saroo podałeś, może to rzeczywiście nie jest takie trudne
    Na pewno by trzeba się dogadać z jakimś zegarmistrzem, albo osobą od precyzyjnej roboty Może mamy jakiegoś na forum Druk na ploterze wykona każda drukarnia.
    Zegarki Timex można by ciągnąć od dystrybutora, może jakaś zniżka by była Wostoki to chyba tylko Allegro, wszystkie by musiały być takie same. Jeżeli chodzi o Parnisa to seria Marina Militare jest wdzięczna do modowania. Tyle że najlepiej ściągać zegarki bezpośrednio z Chin (bo to chiński zegarek, ale dobry ), tyle że kwestia cła i vat-u to loteria Sprzedawcy na Allegro (a właściwie to jest jeden) doliczają sobie odpowiednią marżę No ale to chyba za droga opcja jak dla nas.
    http://www.parnishop.com/

Oczywiście możliwosci są setki, tyle ile zegarków na rynku Trzeba by coś wybrać.
    Co do pasków to może Pattini mógłby zrobić dla nas paski np. z odciśniętym w skórze logo, czy napisem (coś jak na forumowych etui na dokumenty), chociaż nic takiego w ich ofercie na razie nie ma A może wystarczyło by nam przeszycie w kolorze włoskiej flagi:
    http://pattini.pl/index.php/paski-do...-na-zamowienie
    Ostatnio edytowane przez saroo ; 11-02-2012 o 13:41

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147

Domyślnie

Cytat Napisał saroo Zobacz post
    Na pewno by trzeba się dogadać z jakimś zegarmistrzem, albo osobą od precyzyjnej roboty Może mamy jakiegoś na forum Druk na ploterze wykona każda drukarnia.
    Zegarki Timex można by ciągnąć od dystrybutora, może jakaś zniżka by była Wostoki to chyba tylko Allegro, wszystkie by musiały być takie same. Jeżeli chodzi o Parnisa to seria Marina Militare jest wdzięczna do modowania. Tyle że najlepiej ściągać zegarki bezpośrednio z Chin (bo to chiński zegarek, ale dobry ), tyle że kwestia cła i vat-u to loteria Sprzedawcy na Allegro (a właściwie to jest jeden) doliczają sobie odpowiednią marżę No ale to chyba za droga opcja jak dla nas.
    http://www.parnishop.com/

Oczywiście możliwosci są setki, tyle ile zegarków na rynku Trzeba by coś wybrać.
    Co do pasków to może Pattini mógłby zrobić dla nas paski np. z odciśniętym w skórze logo, czy napisem (coś jak na forumowych etui na dokumenty), chociaż nic takiego w ich ofercie na razie nie ma A może wystarczyło by nam przeszycie w kolorze włoskiej flagi:
    http://pattini.pl/index.php/paski-do...-na-zamowienie

Cześć, Mi też się podoba pomysł z zegarkami . Pozdrawiam

Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Ostatnio edytowane przez saroo ; 12-02-2012 o 12:42

adriana-art
    Gość

Domyślnie Podkładki , świeczniki , chusteczniki www.alfaholicy.org

Witam Serdecznie . na wstępie chciałam wam zaproponować gadżety z drewna sosnowego takie jak : podkładki pod napoje , świeczniki oraz chusteczniki z logo klubowym , są one mojego autorstwa wykonane techniką decoupage zabezpieczone wieloma warstwami ekologicznego lakieru .Do świeczników pasują standardowe świeczki ( Tealight ) , do chustecznika otwieranego szufladką od spodu pasują chusteczki z TESCO , BIEDRONKA , oraz VELVET . Wykonać mogę dowolny wzór jaki was interesuje , dla przykładu zamieszczam przykładowe zdjęcia

Reszta jest dostępna pod adresem :

http://www.adrianaart.evbox.pl/
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1080335 (Medium)_logo.JPG
Wyświetleń:	53
Rozmiar:	46.0 KB
ID:	46837   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1080346 (Medium)_logo.JPG
Wyświetleń:	50
Rozmiar:	51.8 KB
ID:	46838   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1080348 (Medium)_logo.JPG
Wyświetleń:	51
Rozmiar:	52.6 KB
ID:	46839   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1080359 (Medium)_logo.JPG
Wyświetleń:	52
Rozmiar:	65.6 KB
ID:	46840  
    Ostatnio edytowane przez adriana-art ; 12-02-2012 o 16:41

Mieszka w
    Nidzica
    Auto

Domyślnie

Właśnie zauważyłem że Timex oferuje zegarki z możliwością zarówno nadruku na tarczy, jak i graweru na deklu, czy kopercie. Ciekawe jak wyglądają koszty:
    http://timex.pl/b2b/

Jest też Polski producent zegarków, który może coś zrobić na zamówienie, ale obawiam się że ceny są więcej niż zaporowe
    http://www.zegarkiczas.pl/specjalne.html

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

mam zamiar dziś trochę podziałać w temacie ale zastanawiam sie przede wszystkim - jaka byłaby taka rozsądna cena za taki zegarek wg Was?? jakie to byłby rzędne orientacyjnie? dawno nie kupowałem zegarka i nawet nie wiem jak sie ceny kształtują

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia