Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Temat: Kntrolka ABS-u

Użytkownik Świeżak Avatar AlfaWhiz
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 164 Q4

Domyślnie

To i tak dość duży prąd. Ale najważniejsze, że już wszystko działa.

maniek0706
    Gość

Domyślnie

Witam,

Jestem nowym forumowiczem, od niedawna również właścicielem AR 156 1.6 TS z 1998 roku. Chciałbym prosić Was o pomoc. Najprawdopodobniej mam do wymiany pompę abs, pojawił się błąd P0003 jak pojechałem do mechanika i powiedział, że pompa jest do wymiany. Szukałem na allegro, ale gość do którego zadzwoniłem pytał mnie o numery, aby sprawdzić. Problem w tym, iż moja pompa siedzi cały czas w aucie i nie mam dostępu do numerów, a dopiero po zakupie nowej (starej) pojadę ją wymienić. Czy można sprawdzić po roczniku i modelu jaką pompę mam kupić? Proszę Was o pomoc w tym temacie i podpowiedzi. Mam również pytanie czy błąd który wymieniłem na pewno oznacza wymianę pompy, bo byłem u lokalnego mechanika na osiedlu, który akurat miał program do Alfy, ale który na co dzień nie specjalizuje się w naprawach Alf. Proszę o porady

pozdrawiam,

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Głuchołazy
    Auto
    156 1.9 JTD

Domyślnie

przeczytaj ten temat i wypowiedzi ludu, może zacznij od przejrzenia tych "dolegliwości" co są tutaj opisane. Bezpiecznik można sprawdzić samemu, tylko nie wiem czy u ciebie jest tak samo jak na zdjęciu na stronie 2 tego tematu.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Ciechanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Domyślnie

Podepne sie... A mi po wymianie termostatu pali sie kontrolka ABSu i hamulca recznego... Co moglem zepsuc, moze cos rozlaczylem, gdzie tego szukac??? Dodam ze kasowanie bledow nic nie daje

Użytkownik Rowerzysta Avatar johny
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    156-V6-24V-192hp-Q-System-

Domyślnie

Cytat Napisał alli33 Zobacz post
    Podepne sie... A mi po wymianie termostatu pali sie kontrolka ABSu i hamulca recznego... Co moglem zepsuc, moze cos rozlaczylem, gdzie tego szukac??? Dodam ze kasowanie bledow nic nie daje
    Witam. Mam podobny problem , świeci kontrolka abs i hamulca ręcznego komputer żadnych błędów mi nie pokazuje , sprawdziłem czujniki poziom płynu był prawidłowy , hamulec ręczny nie trzyma bezpieczniki wszystkie całe. Najdziwniejsze jest to że rano jak odpalam auto gaśnie wszystko i abs działa elegancko po przejechaniu około 2km problem powraca od nowa . Po zgaszeniu auta i przekręceniu kluczyka kontrolki gasną odpalę auto zaczynają świecić , nie mam już sił !! co się mogło stać??

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Głuchołazy
    Auto
    156 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał alli33 Zobacz post
    alli może jak już kasujesz błędy i jesteś podpięty do komputera to zobacz jakie błędy wyskakują

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Ciechanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Domyślnie

wyskakuje blad jakiegos przekaznika abs i dodam ze wymienilem ten czerwony bezpiecznik przy aku (podobniez on jest od abs) bo byl uszkodzony i po zalozeniu i ponownym kasowaniu bledow tez nic nie dalo

Użytkownik Rowerzysta Avatar johny
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    156-V6-24V-192hp-Q-System-

Domyślnie

u mnie walnela centralka ukladu hamowania koszt w ASO 4300pln z wymianą - gratis mycie auta i zapach do srodka tak ze masakra

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Ciechanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał ptaszek Zobacz post
    alli może jak już kasujesz błędy i jesteś podpięty do komputera to zobacz jakie błędy wyskakują
    moze to i dziwne albo i nie, ale przy skrecaniu akumulatora i calej rozdzielni zobaczcie dokladnie czy wszystko jest na swoim miejscu podlaczone....
    czy do tego bezpiecznika(ABS) dochodzi przewod itp.... prosto sie mowi ale moze jest cos ominiete.......

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia