To i tak dość duży prąd. Ale najważniejsze, że już wszystko działa.![]()
To i tak dość duży prąd. Ale najważniejsze, że już wszystko działa.![]()
Witam,
Jestem nowym forumowiczem, od niedawna również właścicielem AR 156 1.6 TS z 1998 roku. Chciałbym prosić Was o pomoc. Najprawdopodobniej mam do wymiany pompę abs, pojawił się błąd P0003 jak pojechałem do mechanika i powiedział, że pompa jest do wymiany. Szukałem na allegro, ale gość do którego zadzwoniłem pytał mnie o numery, aby sprawdzić. Problem w tym, iż moja pompa siedzi cały czas w aucie i nie mam dostępu do numerów, a dopiero po zakupie nowej (starej) pojadę ją wymienić. Czy można sprawdzić po roczniku i modelu jaką pompę mam kupić? Proszę Was o pomoc w tym temacie i podpowiedzi. Mam również pytanie czy błąd który wymieniłem na pewno oznacza wymianę pompy, bo byłem u lokalnego mechanika na osiedlu, który akurat miał program do Alfy, ale który na co dzień nie specjalizuje się w naprawach Alf. Proszę o porady
pozdrawiam,
przeczytaj ten temat i wypowiedzi ludu, może zacznij od przejrzenia tych "dolegliwości" co są tutaj opisane. Bezpiecznik można sprawdzić samemu, tylko nie wiem czy u ciebie jest tak samo jak na zdjęciu na stronie 2 tego tematu.
Podepne sie... A mi po wymianie termostatu pali sie kontrolka ABSu i hamulca recznego... Co moglem zepsuc, moze cos rozlaczylem, gdzie tego szukac??? Dodam ze kasowanie bledow nic nie daje
Witam. Mam podobny problem , świeci kontrolka abs i hamulca ręcznego komputer żadnych błędów mi nie pokazuje , sprawdziłem czujniki poziom płynu był prawidłowy , hamulec ręczny nie trzyma bezpieczniki wszystkie całe. Najdziwniejsze jest to że rano jak odpalam auto gaśnie wszystko i abs działa elegancko po przejechaniu około 2km problem powraca od nowa . Po zgaszeniu auta i przekręceniu kluczyka kontrolki gasną odpalę auto zaczynają świecić , nie mam już sił !! co się mogło stać??
wyskakuje blad jakiegos przekaznika abs i dodam ze wymienilem ten czerwony bezpiecznik przy aku (podobniez on jest od abs) bo byl uszkodzony i po zalozeniu i ponownym kasowaniu bledow tez nic nie dalo
u mnie walnela centralka ukladu hamowania koszt w ASO 4300pln z wymianą - gratis mycie auta i zapach do srodkatak ze masakra