Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Alfa Romeo Brera

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar boss_do
    Auto
    Brera 3.2 V6 Q4; 147 1.6 TS; GTV 2.0 TS

Domyślnie Alfa Romeo Brera

Witam wszystkich,

Po niżej zamieszczam link z ogłoszenia na allegro. Nie byłem jeszcze oglądać samochodu.
    Proszę o poradę, opinie, sugestie. Czy ktoś z Was był i oglądał ten samochód?

http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-C22743626.html

Z góry bardzo dziękuję

Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar Andy1970
    Mieszka w
    Płaza/Chrzanów/Małopolska
    Auto
    164 V6

Domyślnie

Nie wiem ile by naprawa kosztowała ale wydaje mi się, że cena nie jest szokująco atrakcyjna.
    Mi się ten podoba z jedynym słusznym silnikiem:
    http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-br...116176310.html

Użytkownik Romeo Avatar Franek Strzelba
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6

Domyślnie

Zastanówmy się wspólnie...

W Niemczech (czyli w kraju pochodzenia auta) najtańszy egzemplarz Brery z przebiegiem ponad 100.000 km to wydatek rzędu 8.000 euro - w przeliczeniu to 35.000 zł. Dodaj do tego transport, zarobek handlarza itd. (opłaty pomijamy na tym etapie, bo nie są wliczone w cenę auta). Skąd więc cena niecałe 34.000 zł za auto z przebiegiem kapkę ponad 40.000 km? Gdyby uszkodzenia widoczne na zdjęciach byłby największym problem tego egzemplarza, to nic tylko brać! Ale takie rzeczy tylko w T-mobile...
    AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
    AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
    Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Franek Strzelba Zobacz post
    Zastanówmy się wspólnie...

W Niemczech (czyli w kraju pochodzenia auta) najtańszy egzemplarz Brery z przebiegiem ponad 100.000 km to wydatek rzędu 8.000 euro - w przeliczeniu to 35.000 zł. Dodaj do tego transport, zarobek handlarza itd. (opłaty pomijamy na tym etapie, bo nie są wliczone w cenę auta). Skąd więc cena niecałe 34.000 zł za auto z przebiegiem kapkę ponad 40.000 km? Gdyby uszkodzenia widoczne na zdjęciach byłby największym problem tego egzemplarza, to nic tylko brać! Ale takie rzeczy tylko w T-mobile...
    Też mi się tak wydaje. Zwłaszcza, że z doświadczenia wiem, że za auta powypadkowe dziwnie dużą ludzie za granicą płacą - jeżeli się do tego doda koszt rzetelnej naprawy, to najczęściej kwota zamyka się na poziomie kosztów zakupu takiego samego auta, które nigdy wypadku nie miało.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar boss_do
    Auto
    Brera 3.2 V6 Q4; 147 1.6 TS; GTV 2.0 TS

Domyślnie

Dodam jeszcze, że pytałem właściciela samochodu, od kiedy auto jest w kraju... odpowiedział że od października 2011... a ja na to: to dziwne, cena atrakcyjna, uszkodzenia teoretycznie kończą się na otarciu prawego boku, przebieg znikomy... dlaczego się jeszcze nie sprzedało? a on: hmm, no wie pan, silnik benzyna... dużo pali Na pewno coś jest jeszcze nie tak... Czekam dalej na Wasze sugestie... za powyższe odpowiedzi dzięki