Mam jeszcze pytanie.
Jak wygląda w 159 system Blue&Me? Czy to coś takiego?
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...YlPHesdUjyw0Rw
Da się dzięki temu odpalać MP3 na zwykłym radiu Alfy? Bo słyszałem, że działa tylko AudioCD
Mam jeszcze pytanie.
Jak wygląda w 159 system Blue&Me? Czy to coś takiego?
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...YlPHesdUjyw0Rw
Da się dzięki temu odpalać MP3 na zwykłym radiu Alfy? Bo słyszałem, że działa tylko AudioCD
Tak, to jest dokładnie to.
Odtwarza też mp3.
Ostatnio edytowane przez radzik2908 ; 11-02-2012 o 22:19
Nie wiem czy już podawałem linka do tej czy nie, ale najwyżej jeszcze raz.
Co wy myślicie o tej AR
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-zar...C22739956.html
Dostałem od gościa dużo fotek, wszystkie szyby oryginalne więc nie była bita, a jeśli tak to lekko lub wymieniali (przynajmniej szyby) na oryginalne części.
Pieniędzy chce dość mało i tłumaczę sobie tym, że to prywatny właściciel. Facet ma ją od 1,5 roku i chyba kupił ją sobie w Holandii bo tam pracuje. Teraz stoi w szwagra w Polsce, ale chce ją sprzedać.
Jedyny minus to pęknięta szyba z przodu, ale on pokrywa koszty naprawy.
Wyposażenie dość bogate. Będę tam jechał chyba we wtorek do Wrocławia i tam od razu ASO jeśli wizualnie będzie OK.
Jeśli o tym pisałem, a mam dziwne deja vu, to sorry (ale widocznie nie dostałem jednoznacznych odpowiedzi).
Pozdrawiam
Cena jest mega niska według mnie, ale obejrzysz, sprawdzisz w ASO, będziesz wiedział więcej.
Johny3,
Jedź i oglądaj. Szkoda że 120km, ale za to bardzo ładny kolor na zew i wew. A resztę zobaczysz na żywo![]()
No to się pochwalę
Kupiłem tą Alfę z Wałbrzycha!!!
Z zewnątrz jest w stanie dobry+ - jest kilka rysek, ale to normalne i są to tylko delikatne ryski, a nie zadrapania (podejrzewam, że po polerowaniu ich nie będzie)
W środku bardzo dobry + - skóry lekko brudnawe, ale to się doczyści
Ogólnie autko było w FIACIE na przeglądzie bo Alfa chciała 560zł!!! za pełny przegląd... FIAT 360zł, ale utargowało się na 300
Nie było bite, jedynie co to prawy błotnik był wymieniany, ale chyba w ASO bo mieli to w kompie, a na dodatek jest to zrobione fachowo i porządnie umocowany i spawany. Nie ma oznak aby był mocno bity w ten błotnik.
Reszta lakieru w normie 70-130 (na błotniku w miejscu górnego spawu 440!)
Amortyzatory i hamulce bardzo dobre w granicach 4-6% różnicy między stronami przy dopuszczalnych 30%. Jedynie linki ręcznego się różnią bo lewa ma 2,5 kN, prawa 1,2 kN.
Reszta OK.
Jedynie przebieg się nie zgadza... Na liczniku jest 165tyś, a jakaś naprawa była przy 219tyś, jednak pomimo tego wziąłem auto bo tak jak mówię wszystko działa jest OK i sprawne.
Pojawił się po powrocie (wcześniej FIAT o tym powiedział) problem z aku, chyba jest padnięty lub coś z nim jest bo przejechał trasę z Wałbrzycha do okolic Piekar Śląskich i kiedy ustawiałem kompa i chciałem potem odpalić już nie kręcił (w ASO też nie kręcił bo mieli włączone światła, podpięli pod prostownik i odpalił normalnie).
Wyposażenie bardzo bogate:
-czerwone skóry
-klima 2-u strefowa
-9 Air Bag
-tempomat
-komputer
-kierownica wielofunkcyjna
- ABS, ESP, ASR, VDC (Hill Holder)
- 4x elek. szyby
- oryginalnie podgrzewane fotele (3. stopnie regulacji)
- Blue&Me
- czujniki parkowania przód i tył - oryginalne
- alu 16' AR
i takie tam inne.
Ogólnie auto najładniejsze i mechanicznie najlepsze ze wszystkich jakie oglądałem.
Ahaa, jeszcze szyba przednia (oryginalna, z resztą jak wszystkie) jest do wymiany - pęknięcie dość spore na 1/4 szyby w poziomie po stronie kierowcy
No i ten aku (jeśli to on), a jak nie to może rozrusznik bo chyba innej przyczyny nie może być (można to chyba zrobić samemu prawda? Widziałem na Allegro rozruszniki po 150-250zł)
Cena za auto - 29.000zł
Ostatnio edytowane przez Johny3 ; 14-02-2012 o 23:19
Gratuluję zakupu, oby Ci służyła dlugo i bezproblemowo!
Czytając Twój poprzedni temat wnioskuję, że miałeś na myśli alternator, a nie rozrusznik. Innych przyczyn może być więcej, ale raczej nie będzie to nic skomplikowanego.
PS
W takim przypadku za wymianę rozrządu (co jest zresztą wskazane po zakupie auta używanego) brałbym się jak najszybciej.
W ogłoszeniu pisało "ORYGINALNY PRZEBIEG", co powiedział sprzedawca na informację o kręconym liczniku?
No trzeba bedzie. Jednak uwazam ze bedzie to kwestia 135 na liczniku a nie w rzeczywistosci
Ale racja rozrzad jak najszybciej. Jedynie to teraz.martwi.mnie ten aku. Jutro podepne go po ladowaniu i jak zadziala to moze byc aku a jak nie to chyba elektryka. Zobacze jutro jak cos to bede kupowal.aku Varta 63/610 za 390zl.
Na wiesc o kreceniu licznika odpowiedzial.zdziwieniem, ale to mnie nie dziwi bo okazalo sie iz gosciu (to byl szwagier wlasciciela) to stara wyga i mial juz przygode z komisem i ogolnie sprzedawal auta. To bylo stricte auto do jazdy nie na sprzedaz i teraz dopiero sprzedaje.
Ja mysle ze te 219 to nie jest tragiczny przebieg tym bardziej ze ja robie rocznie ok 12-15tys.
Sent from my LG Optimus 2X using Tapatalk
Ostatnio edytowane przez Johny3 ; 14-02-2012 o 23:40
Miernika raczej nie mam jedynie miernik elektrolitu i on.jest na zielonym wiec ok.
Odwolam sie do mojego tematu dwa tematy nizej tam dokladniej opisalem problem i jak ktos bylby tak mily to prosze zerknac i cos wniesc do dyskusji.
Z gory dzieki za pomoc.
A pod pojeciem elektryka rozumiesz tez rozrusznik?
Sent from my LG Optimus 2X using Tapatalk